Brandmän ska rädda fågel som är fast på hustak – reaktionen är helt obetalbar

Djur är otroliga och de kan verkligen konsten att förvåna oss människor.

I synnerhet papegojor har en förmåga att överraska. Det slutar aldrig vara roligt och fascinerande att en del av dem kan prata. Det kan ju dessutom leda till både roliga och häpnadsväckande situationer.

Så blev det i alla fall nyligen för ett gäng engelska brandmän.

Papegojan Jessie hade rymt och flugit upp på ett hustak där hon hade suttit i 3 dagar – utan att komma ner. Hennes ägare och andra i området misstänkte att fågeln var skadad och att det var anledningen till att pippin inte vågade lämna taket, skriver Metro.

Svarade: ”Dra åt helvete”

Räddningstjänsten i form av London Fire Brigade kallades till slut dit för att hjälpa Jessie. Då hade redan djurskyddsorganisationen RSPCA misslyckats med att få ner henne. Man ställde upp en stege, en brandman klättrade upp och hamnade då öga mot öga med fågeln. Han försökte då locka henne med frön och sa dessutom ”Jag älskar dig”.

Fågelns kontring? ”Fuck off!”. Eller ”Dra åt helvete” på svenska.

– Vi blev tillsagda att för att bli vän med en papegoja, så ska man säga att man älskar henne. Först sa hon samma sak tillbaka, men sedan märkte vi att hon också var ful i mun, sa Chris Swallow, som också betonade att alla på platsen fick sig ett riktigt gott skratt, enligt Washington Post.

Till slut valde Jessie att flyga vidare till ett intilliggande hustak, sedan vidare till ett träd – för att slutligen komma hem. Då hade brandmännen lämnat platsen eftersom man förstod att fågeln inte var skadad – men i ett videoklipp som papegojans ägare spelat in kan man höra Jessie tacka räddningstjänstens personal som trots allt ville henne så väl.

Vilken underbar liten berättelse ur verkliga livet! Det här fick mig på riktigt bra humör! Tryck nu på dela-knappen för att bjuda dina vänner på ett extra leende i dag!