Busig hundvalp hoppar upp mot papegojan – då utbrister han 2 ord som får nätet att jubla

Något av det härligaste som finns är när olika djurarter blir bästa vänner. Speciellt om det är lite oväntat. Genom åren har man ju fått lära sig att en del djur inte fungerar ihop – men det är många gånger endast myter.

Sådana är ju dessutom till för att bräcka!

Jag minns från min uppväxt när vi hade 2 undulater hemma. Så fort vi fick besök av en hund så sa mamma att det var extremt viktigt att fåglarna var inne i sin bur. De olika djuren skulle nämligen inte komma överens, sa hon.

Jag har dock alltid varit nyfiken på huruvida det stämde eller inte. Samtidigt kan jag tycka att hon hade rätt – man ska alltid ta det säkra före det osäkra i sådana situationer.

En man som dock lyckats bräcka en sådan här myt, som gjort det sakta men säkert, är djurägaren bakom det här underbara klippet – som fått drygt 3 miljoner visningar på nätet.

Leker med varandra

Det är en vacker arapapegoja och en söt hund – mer bestämt en boxer – som är bästa vänner. Vovven är fortfarande en valp, men ända sedan han kom hem till familjen så har han fått lära sig att respektera och vara kompis med fågeln.

Youtube

Det har dessutom fungerat sedan dag 1 – och de brukar leka och busa med varandra!

Den här videosnutten är ett bra bevis på hur mysigt det kan vara. Man kan dessutom notera att papegojan, som sitter uppe på en stol, är den äldre och mer uppfostrande av de två.

”Bit inte!”

När hunden hoppar uppåt, närmar sig och springer runt så är nämligen fågeln snabb med att poängtera:

– Bit inte!

Han säger också:

– Nej, nej!

Youtube

Det hela är på engelska, men ”don’t bite” och ”no, no” går att höra riktigt tydligt.

Jag blir helt varm i hjärtat av det här härliga klippet. Det är två välmående och glada djur som verkar trivas i varandras sällskap. Det får nog dessutom anses sällsynt att en papegoja uppfostrar en busig valp!

Jag tycker att detta är ett underbart klipp i all sin enkelhet! Tryck gärna på DELA om du också fick dig ett leende av de här små charmtrollen!