Dörren till kattens favoritrum är stängd – men missens geniala kontring får nu tusentals att skratta

När jag var liten så växte jag upp tillsammans med vår katt som hette Ludde. Han var inte riktigt som andra missar, utan hade en del konstigheter för sig. Något han älskade att göra var att dricka vatten från kranen i diskon och han tyckte dessutom om att sitta med när vi åt – utan att för den sakens skull tigga.

Jag kommer alltid att sakna Ludde litegrann. Många gånger när man tappade honom ur sitt synfält så hittade man honom uppe i ett träd ute på gården. Det ena var han dock lite för höjdrädd för att ta sig ner från på egen hand, så då fick man klättra upp någon meter och hjälpa katten ner.

Han verkade tycka det var ganska trivsamt, för dagen därpå kunde han sitta uppe i samma träd igen!

Katter är verkligen charmiga för sina små egenheter och det är onekligen djur som ofta har starka personligheter. Man märker relativt snabbt vad de tycker om och vad som får dem glada. Precis som med människor så är nästan varenda misse unik.

Även vad gäller problemlösning och att ta sig an hinder, så är vissa skickligare än andra. Vi lärde Ludde att hämta in tidningen, vilket många menade var omöjligt. Men det gjorde han allt, likt en hund! Det gick kanske inte alltid helt prickfritt, men förvånansvärt ofta fick man sin tidning levererad till frukostbordet.

Börjar så där – men…

Ja, vissa katter är helt enkelt små genier.

Kolla bara in sötnosen i det här klippet (nedan). Dörren till hans lilla favorithörna när han ska ta en tipplur är stängd. Men det här är en beslutsam liten herre – och en stängd dörr är väl inget för en envis katt?

Smart katt
Bild: Youtube

Kolla nu hur katten Ron löser det hela! Först går det lite så där, men till slut så kommer han in till sin lilla hörna och kan lägga sig för en liten mysstund. Det kan han dessutom förtjäna efter den här uppvisningen i problemlösning!

Riktigt imponerande – och jag sitter här med ett stort leende på läpparna!

Vilken smart kisse! Snåla inte nu, DELA om du också tycker om söta katter!