Emilys katt kommer hem med mystiskt brev – viker upp lappen och kan inte sluta skratta

Emilys katt kommer hem med mystiskt brev – viker upp lappen och kan inte sluta skratta

Att ta hand om ett övergivet djur är bland det finaste man kan göra. Djur är inget slit och släng, utan varelser med känslor precis som vi människor!

Emily Crane tog in den övergivna katten Rex Manning för drygt åtta år sedan, men hade ingen aning om att Rex skulle visa sig vara ett sådant litet charmtroll.

Övergivna djur kan ofta vara ganska skeptiska till människor, men Rex är raka motsatsen och har blivit hela kvarterets populäraste katt.

Rex strosar runt i kvarteret dagarna i ända och umgås med grannar, både två- och fyrbenta sådana. Emily hade inte en tanke på vad Rex had för sig under dagarna – tills Rex en dag kom hem med en handskriven lapp i sitt halsband, där det minsann stod exakt vad Rex hade haft för sig, skriver sajten The Dodo.

Kort efter att Emily räddat den herrelösa katten för över åtta år sedan stod det klart att Rex inte var en vanlig herrelös katt. Istället för att vara rädd och skeptisk mot andra så sökte Rex upp andra katter och människor för att stifta bekantskap.

Spatserar fritt i grannskapet

– Han älskar uppmärksamhet, speciellt om det kommer med lite kli bakom öronen, säger Emily till The Dodo.

Trots att Emily försökte hålla Rex på sin egen tomt för att kunna ha uppsikt över honom märkte Emily snart att det var lönlöst.

Rex sprang runt överallt och ju äldre han blev desto längre blev hans utflykter och idag känner Rex allt och alla i kvarteret.

– Alla tycker om honom eftersom han är så nyfiken och snälla mot alla han möter, säger Emily till The Dodo.

Bildkälla: Facebook

Kom hem med en handskriven lapp

I och med att Rex har så mycket frihet har inte Emily riktigt koll på var Rex är eller vad han ägnar sina dagar åt.

Förrän en dag när Emily kunde se Rex smyga runt husknuten med en liten lapp i sitt halsband.

Bildkälla: Facebook

”Tänkte att du ville veta…”

– Han kom till mig direkt med lappen, som att han visste att han hade en leverans till mig, säger Emily till The Dodo.

På lappen gick det att läsa följande:

”Hej! Det här är grannarna i det röda huset. Vi ville bara göra dig uppmärksam på att Rex har blivit förälskad i vårt badkar. Han smyger sig in om dagarna och lägger sig där. Alla här i huset är 100 procent okej med att han är här, vi älskar Rex så mycket. Men vi tänkte att du ville veta var han håller hus på dagarna – han är troligtvis i vårt badkar! Hälsningar, Det röda huset!”

Bildkälla: Facebook