Familjen blir skräckslagen av våldsamt inbrott – då hörs ett välbekant ljud från rummet intill

Att ha en hund i familjen är som att ha en till familjemedlem. Det är någon att busa med, att skratta med, att bråka med och mysa med. Men som med småbarn behöver även små valpar uppfostras i vad man får och vad man inte får göra. Trots det lyckas de små liven med jämna mellanrum ändå ställa till med hyss, ibland till familjens stora förskräckelse.

Några som råkade ut för just detta är cocker spaniel-valpen Dorys familj. Den ettåriga bus-vovven lämnades kvar ensam hemma när familjen åkte en snabbis till mataffären. Men när matte Sharon, hennes son och hennes make återvände från affären möttes de av ett minst sagt stökigt kök.

Trodde de haft inbrott

Familjen bor i engelska staden Warrington, och när de kom tillbaka efter att ha handlat mat såg deras kök inte alls ut som när de åkte.
– Vi trodde att vi haft inbrott. Köksskåpen stod öppna och det låg mat och skräp över hela golvet, säger sonen Dylan till Unilad.
Men efter en närmare titt så fann de även bitmärken lite här och där. Bitmärken som bara kan ha kommit från deras älskade Dory. Den busiga vovven hade med andra ord lyckats lära sig hur man öppnar skåpen och helt enkelt gått på skattjakt, där hon bland annat hittat hundgodis, lasagneplattor – och framför allt sockerglasyr som Dory gott slickat i sig.

Återfallsförbrytare

Dory går regelbundet på valpskola, där hon alltid beter sig fläckfritt. Men hemmavid är det helt andra bullar, Dory busar runt mest hela tiden. Framför allt gillar hon att böka runt i tvättkorgen där hon letar efter strumpor att leka med, även om köksincidenten nu tar priset som det värsta busstrecket – hittills.
– Dory fyller ett år om en månad. Jag försöker övertala resten av familjen att hon snart kommer att lugna ned sig snart men det verkar dröja ett bra tag, säger Dylan till Unilad.

Hunden på bilden har inget med artikeln att göra. Bildkälla: Wikimedia Commons.

Vad härligt med en vovve i familjen, trots allt bus! Tryck nu på DELA-knappen för att hylla alla hundar!