Fångat på film: Björn smiter in på tomt för att bada och dricka grogg – ägarens reaktion är klockren

Fångat på film: Björn smiter in på tomt för att bada och dricka grogg – ägarens reaktion är klockren

Om det är några som kan konsten att överraska så är det djur. Att hundar och katter ställer till med galenskap titt som tätt är vi vana vid, men när man även får besök från vilda djur så kan det uppstå riktigt dråpliga, lustiga och oväntade situationer.

Ofta gäller det att behålla lugnet och att ge djuret utrymme att sköta sig på egen hand. Så länge det inte riskerar sin egen, eller någon annans, hälsa brukar det mest vara fascinerande att på håll studera hur de tar sig an en lite ovan miljö.

Så var det i alla fall för Mark Hough när han och frun plötsligt fick ett oväntat besök på sin tomt.

Han hade precis kommit hem från jobbet på fredag eftermiddag när Mark och hans fru bestämde sig för att blanda varsin drink och sedan sätta sig på husets baksida i solen.

Deras hundar låg även de ute och hade det härligt i det vackra Kalifornien-vädret, men när mannen kom ut med dryckerna så hörde han hur det knastrade bland buskarna som markerar gränsen mellan hans och grannens tomt, skriver Buzzfeed.

”Han hade roligt”

Mark gick närmare för att se vad det var – och chockades då när en björn plötsligt hade tagit sig i på tomten.

– Jag ropade till min fru att ta med sig hundarna in och sedan begav jag mig också mot huset, berättar han för sajten.

Efter en liten stund smög Mark ut för att se om björnen försvunnit, men fick då i stället ytterligare en överraskning när han tittade åt höger. Djuret hade hoppat ner i familjens jacuzzi-pool där den satt och njöt av det svalkande vattnet och de masserande strålarna (se klippet nedan).

– Han hade roligt och lekte med sakerna i poolen, säger Mark, som när han bara var drygt 4 meter ifrån björnen dessutom började filma.

Youtube

Efter en stund hade björnen fått nog av jacuzzin och begav sig då i stället mot solstolarna när Mark och hans fru hade tänkt sätta sig. Där passade björnen på att slicka i sig den ena drinken (en Margarita) innan han klättrade upp i ett träd och tog en tvåtimmars tupplur.

Buzzfeed

Björnen begav sig sedan bort från tomten – och Mark har inte sett till djuret sedan dess. Polisen, som kontaktades av flera personer i bostadsområdet, lyckades aldrig lokalisera björnen.

Mark slogs först efteråt av tanken att han kanske borde ha blivit rädd, men reaktionen är klockren:

– Björnen verkade lugn och snäll, så det kändes dumt att skrämma upp honom. Han verkade ha en skön eftermiddag.

Se klippet nedan!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/8fw9T4-M8TU” /]

Värmen drabbar alla och jag tycker det ser ut som att den här nallen hade en skön eftermiddag! Snåla inte nu, DELA om du fick dig ett leende av den här söta björnen!