Häst hör sin favoritlåt starta, nickar åt ägaren och får hela publiken att gnugga sig i ögonen

Hästar är oerhört smarta djur. De kan verkligen ta lärdom av vad vi människor gör och lära sig otroliga trick och konstnummer.

Genom åren har vi kunnat se hästar som dansar på bakben, hoppa runt och till och med sidsteppa – men vad den dansande kusen i det här klippet (nedan) gör är i alla för mig helt nytt!

Även om det kan låta märkligt att en häst kan tycka om viss musik så verkar det faktiskt vara fallet. Enligt hemsidan TheHorse kan en del musik stressa hästar, medan andra genrer eller låtar kan vara lugnande.

En studie, som publicerats på sajten, visade på att främst rock och jazz får hästar stressade och nervösa medan country och klassisk musik ofta får dem harmoniska.

Det finns givetvis undantag, men ändå jätteintressant att den här typen av fakta finns att tillgå – och förkärleken till country är nog anledningen till att låten ”Achy Breaky Heart” av Billy Ray Cirus är den här hästens favorit!

Underbar uppvisning

Kolla nu in dansuppvisningen nedan! Jag har aldrig sett något liknande! Det är nästan omöjligt att inte le när man ser hästens söta show!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/HuYV5VhHzvM” /]

DELA om du också imponerades av det här klippet!