Hästarna försvinner spårlöst varje dag – men titta nu när ”tjuven” tas på bar gärning

Hästarna försvinner spårlöst varje dag – men titta nu när ”tjuven” tas på bar gärning

Hästar är otroligt fascinerande djur. De kan skapa väldigt starka band till sina ägare, är lojala, ofta gosiga och otroligt intelligenta.

Det sistnämnda kanske man inte tänker på så mycket, men det är fantastiskt vad kusarna kan lära sig att göra.

Men kände ni till att de kan agera som både låssmeder och bovar? Nej, det visste inte jag heller – men hästen Mariska kan faktiskt hantera de här konstarterna, för det tycker jag allt kan kan kalla dem när det är en pålle som ligger bakom.

Ägarna till hästarna i stallet där Mariska står undrade hur pållarna hade börjat ta sig ut ur sina boxar – när ingen skötare öppnat åt dem. Fanns det tjuvar som försökte ta deras kusar?

Hästvärldens Houdini

Nja, kanske inte ändå – hästarna fanns ju alltid kvar på området utanför.

Något var dock lurt, konstigt och lite mystiskt. Dörrarna till boxarna öppnade ju inte sig själva. Ändå kunde flera hästar ta sig ut – och det här hände gång på gång på gång.

Youtube

Till slut satte man upp kameror för att kunna få reda på vad det egentligen var som försiggick i stallet. Då insåg man det otroliga – hästen Mariska visade sig vara reda rama låssmeden.

Youtube

I klippet (nedan) kan du se hur den fascinerande kusen först tar sig ut ur sin egen box – sedan hjälper sina kompisar ut ur sina. Jag har aldrig sett på maken – och här snackar vi verkligen om hästvärldens Houdini.

Videoklippet har setts över 12 miljoner gånger – och det är omöjligt att inte få ett leende på läpparna när man ser hur den klipska hästen metodiskt och lugnt öppnar upp grind efter grind och dörr efter dörr.

Här snackar vi nog världens smartaste pålle!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/o5snVfeb_Kw” /]

Vilken häst! Snacka om imponerande! Tryck nu på DELA om du håller med, så att även dina vänner kan få se det här!