Hjälten räddar hemlös katt – 2 dagar senare inser han sitt pinsamma misstag

Är man djurälskare så rycker man in om man ser ett djur i nöd, oavsett vad det handlar om för djur. Man hjälper till helt enkelt, och ser till att djuret får mat, husrum eller vad som nu kan tänkas behövas.

Men ibland kan det bli lite tokigt, speciellt om man inte har koll på alla djurarter som finns därute.

Det fick den här mannen erfara – när han trodde sig ha räddat en katt, skriver sajten Rearfront.

Som djurälskare är det lätt hänt att kärleken till djuren överträffar logiken, så när man träffar på ett djur i knipa ingriper man efter bästa förmåga oavsett vilket djur det rör sig om.

Räddade katt som fastnat

En man, hemmahörandes i USA, fick vara med om just detta. Han träffade på en stackars katt som fastnat i ett staket och inte kunde ta sig loss.

Självklart hjälpte han den stackars katten. Då katten var ganska välvuxen antog mannen att det inte var en herrelös katt, så han tog helt enkelt hem den för att ge den lite mat och husrum tills den rätte ägaren uppenbarade sig.

Lade ut en annons

Mannen lade ut en annons på den amerikanska motsvarigheten till Blocket, som heter Craigslist, där han sökte efter någon som ville adoptera katten, som han vid det här laget döpt till Catto.

Annonsen lyder, något förkortad, så här:

”Hittade den här stora katten i går kväll. Han satt fast i staketet och skrek, så jag tog loss honom och fick med honom hem. Han är ganska stor men mår bra. Han har ränder och små fläckar på benen. Det som är lite konstigt är att han inte har någon svans. Han är dock ganska elak och högljudd. Han måste vara någon slags blandras med tanke på hur stor han är. Jag tog de här bilderna igår, där ser han lite brunaktig ut men han är mer åt det grå hållet. Om du äger katten, vänligen kontakta mig snarast, han kan inte vara kvar här! Han är galen och aggressiv. Vänligen hör av er!”

Bildkälla: Craigslist

Insåg sitt pinsamma misstag

Kort efter att mannen lagt ut sin annons började det dundra in meddelanden – och det var då han insåg sitt pinsamma misstag.

Kattens avsaknad av svans, storlek och humör berodde helt enkelt på att det inte var en vanlig katt, utan en rödlo som mannen tagit med sig hem.

Bildkälla: Craigslist

Tittar man noggrant så ser man nog att det inte är en helt vanlig katt man släpat hem.

Bildkälla: Craigslist

Den aggressiva krabaten tuggade på det mesta i hushållet.

Bildkälla: Craigslist

Mannen uppdaterade då annonsen, där han ursäktade sitt misstag.

”Tack alla som uppmärksammat mig på att det här är en vild rödlo! Inte undra på att han var så grinig, jag har ju kidnappat honom! Jag kommer inte från USA och har aldrig sett ett sådant här djur förut så jag trodde det var en vanlig katt! Han har dessutom kissat överallt så nu måste jag städa hela huset. Han mår bra och jag släppte ut honom på baksidan vid några träd, han var helt utan skador vilket var skönt. Jag mår också bra, klarade mig helt utan rivsår,” skrev mannen.

Bildkälla: Craigslist

Tänk så det kan gå när man bara vill vara lite snäll!

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får läsa detta!