Hjort rusar in i butik och kollar in deras varor, återvänder 30 minuter senare med en överraskning

Många djurarter som lever ute i det fria är ofta ganska skygga och kommer sällan så nära människan. Men det finns givetvis undantag – och vissa djur är mer nyfikna än andra.

Det fick ett butiksbiträde i den amerikanska delstaten Colorado nyligen erfara när en hjort kom in i hennes butik och kollade in produktutbudet. Efter att ha lockat iväg djuret med mat så återvände det dock 30 minuter senare – med en överraskning.

Det finns omkring 40 olika arter av hjortdjur – de vanligaste är älg, kronhjort, ren, rådjur och dovhjort. Flera av dem finns ju i Sverige och kan ibland ses när man är ute och traskar i skogen, men de är väldigt vanligt förekommande på en del platser i USA. Bland annat i delstaten Colorado som ligger vid Klippiga bergen.

Det här fick nyligen Lori Jones, som arbetar i presentbutiken på Horsetooth In and PV Park. Det här är ju en tid på året då de flesta affärer har fullt upp inför julen, men den här dagen skulle man få ett lite ovanligt besök i butiken.

Plötsligt kom en hjorthona, även kallad hind, ingåendes genom dörren. Det var helt tomt i butiken – förutom Lori då, som stod bakom kassan – så djuret gick runt i godan ro under en bra stund.

– Det var jätteroligt. Hon kollade främst in solglasögonen och chipsen, berättar Lori Jones för sajten The Dodo, enligt Boredpanda.

Väluppfostrade ungar

Men till slut fick det vara nog på det roliga, tänkte den butiksanställda. Hon såg till att lura ut hjorthonan med hjälp av lite mat. Men det skulle faktiskt inte vara slut på djurbesök den här dagen.

För 30 minuter senare återvände samma hjorthona – med hela sin familj. Hon verkade dock ha mycket väluppfostrade ungar, för de väntade duktigt precis utanför ingången.

– De stod och tittade in i dörröppningen med en blick som sa ”Kan vi också komma in”, men jag fick säga nej. Det var otroligt kul, berättar Lori Jones.

Till slut fick hon dock iväg hela den nyfikna familjen – även nu med hjälp av mat. Men inte förrän hon hade lyckats ta några otroliga bilder på det fina besöket. Även om butiken ligger i ett område med ett rikt djurliv så var det här första gången som de fick ett sådant här besök.

Man fick ett överraskande besök i butiken!

The Dodo

Hjorthonan kikade runt på varorna i affären…

The Dodo

Bland annat solglasögonen intresserade den nyfikna hjorthonan. 

The Dodo

Efter att ha försvunnit en stund så återvände hon dock 30 minuter senare – med en överraskning.

The Dodo

Nu var hela familjen med!

The Dodo

Medan ungarna väntade duktigt vid ingången var mamman fortfarande lika nyfiken. Lori, som jobbar i butiken, lyckades ta ett antal klockrena foton på det hela!

The Dodo

Snåla inte nu, tryck på dela-knappen om det här gav dig ett leende på läpparna!