Hon ger tama ugglan en dusch med sprayflaska, underbara reaktionen får tusentals att le

Många djur, exempelvis ugglor, vill man helst se leva ute i det fria. Det är i naturen de bodde från början och där de egentligen hör hemma.

Samtidigt finns ju de som vuxit upp som tamdjur och därför inte känner till något annat. De lever ofta i en trygg och kärleksfull i miljö som erbjuder bra och trivsamma liv.

Kolla bara in den här ugglan (nedan) som föddes hemma hos en familj och sedan blev kvar där. Snacka om att han satt sina rutiner och verkar må bra med det!

Det är ugglan Curbie som tagit nätet med storm. I och med att han är tam och lever inomhus hos en familj så behöver hans fjäderskrud vara hydrerad. Därför har han och ägaren en mysig liten duschliknande ritual så gott som varje dag.

Youtube

När matte plockar fram sin sprayflaska med vatten brukar Curbie komma flygande från sin sittpinne, där han spenderar större delen av dagarna. Vissa gånger är han bara törstig och dricker från flaskan – men i klippet nedan börjar ägaren spraya vatten in bland fjädrarna.

Ser hur han njuter

Och kolla nu in Curbies underbara, glada reaktion. Han fäller ut vingarna så brett han bara kan och låter sig duschas med friskt vatten. Man ser riktigt hur han njuter!

Det här verkar onekligen vara en lycklig och viljestark uggla – och när han väl fått nog så tar han bara ett skutt därifrån. Kolla nu in klippet nedan!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/Ez0uamieAd4″ /]

DELA om du också fick dig ett leende av detta klippet!