Hon räddade livet på elefantkalven – nu följer han henne överallt

Om det är något vi aldrig kan få för mycket av här i världen så är det söta, roliga och hjärtevärmande berättelser från verkligheten. I en tid när mycket otäckt händer i vår omgivning kan positiva inspel nästan rädda ens dag.

Just djur och deras välmående är något som berör alldeles extra. Solskenshistorier av det slaget gör något speciellt med en – det var i alla fall vad jag kände när jag stötte på berättelsen om elefanten Moyo.

Som liten kalv splittrades han från sin hjord när man skulle passera ett vattendrag i det afrikanska landet Zimbabwe. Lille Moyo ska ha dragits med av strömmen och var bara sekunder från att drunkna, men räddades tack och lov, skriver sajten TruthTheory.

Levde tillsammans dygnet runt

För att kunna återhämta sig, må bra och få en trygg uppväxt hamnade elefanten hos Roxy Danckwerts. Hon driver ett rehabiliteringscenter för vilda djur i Afrika. Det är alltså ingen djurpark, utan en fristad för varelser som på något sätt behöver stöd, skydd eller hjälp innan de åter kan släppas ut i det fria där de ju hör hemma.

När Moyo kom dit var han ett av de mest stukade djuren man tog hand om. Elefanten skulle väga cirka 90 kilo, men nådde endast upp till 56. Under de första dagarna var Roxy med den lille kalven 24 timmar om dygnet för att bygga upp ett förtroende – och det lyckades.

Youtube

När Moyo var 14 månader gammal, så hade han nästan blivit som en hund. Om än en väldigt stor sådan. Elefanten följde efter Roxy vart hon än gick – till köket, vardagsrummet, sovrummet eller ut i trädgården igen.

Youtube

I dag har Moyo blivit så pass stark, trygg och välmående att han hjälpt till att ta hand om andra kalvar som kommit till rehabiliteringscentret – och sötnosen leder i dag sin egen hjord.

Youtube

I ett reportage från BBC ser man tydligt hur gulligt och speciellt bandet mellan Moyo och Roxy var – och det är omöjligt att inte få ett leende på läpparna av det här!

– Det här är hans favoritsoffa, säger Roxy i klippet. Han börjar dock bli lite för stor för den nu. Snart går den nog sönder.

Kolla nu själv in det underbara klippet här nedan!

Vilken underbar historia – och vilken söt liten elefant! Jag blir helt varm i hjärtat och kan inte sluta le när jag ser hur väl det här slutade! Tryck nu på dela-knappen om du håller med, så att även dina vänner får se det här!