Hunden hittar ett stort paket utanför dörren, känner en välbekant doft och får glädjefnatt

Hunden hittar ett stort paket utanför dörren, känner en välbekant doft och får glädjefnatt

Hundar är helt fantastiska! De har en otrolig förmåga att lära sig av människors beteenden och har lätt för att skapa starka band till de personer som de tycker om. Det här har vi fått se mänger av underbara bevis på genom åren.

Det sägs att vovvar har dålig tidsuppfattning, i alla fall betydligt sämre än oss människor – men det här underbara klippet (nedan) får mig nästan att börja tvivla på det!

Jag minns från min uppväxt att vår granne hade en schäfer som hette Laban. Han var ofta lös på deras tomt, men sprang aldrig iväg. Förutom när någon från vår familj kom gåendes mot vårt hus – då sprang hunden alltid fram och hälsade välkomnande. Det var verkligen mysigt att ofta få ett sådant glatt och kärleksfullt bemötande.

Det sägs att hundar, säkert varierande beroende på ras, har dålig tidsuppfattning. Tre dagar eller tre månader är ungefär detsamma för dem vad gäller när de senast träffade en viss person. Men det här klippet (nedan) får mig nästan att börja tvivla på det påståendet.

Underbar glädje

Det är matten till golden retrievern Sandy som flyttat till USA, men låtit sin hund vara kvar hos föräldrarna i Skottland. Men en dag dyker det upp ett stort paket på uppfarten, utanför dörren.

Först är Sandy lite avvaktande och förundrad över vad det kan vara i det stora paketet. Sedan sticker det ut en hand – och vovven börjar känna en välbekant doft. Då blir Sandy helt vild av glädje – och inte blir det sämre när matte (som ju gömmer sig i paketet) uppenbarar sig.

Hon är hemma på besök och ville överraska sin kära hundvän på ett lite speciellt sätt – och lyckan som vovven visar upp är något av det finaste jag sett! Jag kan inte sluta le åt den gränslösa, kärleksfulla glädjen!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/S_9eLh2xsuY” /]

Tryck nu på dela-knappen om du också fick ett leende av detta klippet!