Hunden ringer sin saknade matte – tror inte sina öron när hon hör vad vovven har att säga

Hundar är fantastiska djur som det är väldigt lätt att komma nära. De har en förmåga att skapa starka band till oss människor och det är nog därför de många gånger beskrivs som våra bästa vänner.

Jag har själv erfarenhet från det här då vi hade vovve hemma under hela min uppväxt. Det var helt underbart att få ha en kompis utöver sina vanliga vänner – och det fanns alltid någon som var helt överlycklig när man kom hem.

Ludde, som vår hund hette, följde nästan med oss överallt. Han var väldigt sällskapssjuk och gillade inte alls att vara själv. I och med att han var både pålitlig och lydig gick det dock bra att ta med honom till de flesta ställena.

Det är ju också så det ska vara! I alla fall om man frågar en hundälskare som mig!

För jag är av den bestämda uppfattningen att även hundar, precis som oss människor, kan känna saknad och längtan. Det tycker jag mig till och med ha upplevt, men oavsett så är det så klart bra att man är tillsammans med sin hund så ofta det går.

Kan inte dölja känslorna

Annars kan det bli liv i luckan. Så var det i alla fall för matten i det här underbara klippet (nedan). Hon var iväg på affärsresa med sitt jobb, men maken hade stannat hemma med deras vovve Stanley som är en airedaleterrier.

Nu hade hunden det så klart jättebra med husse, men han verkade ändå sakna sin matte i huset.

Därför ringde mannen upp sin sambo och satte på telefonens högtalare. När Stanley fick höra vem det var på andra sidan så kunde han inte dölja sin glädje, kärlek och längtan. Det hela blir som en enda stor känslobomb – och det är tydligt hur den här hunden känner.

Det här är charmigt och hjärtevärmande på samma gång och verkligen ett lysande bevis på att även hundar kan känna människolika känslor.

Kolla nu in klippet själv!

Hundar är verkligen fantastiska djur! Tryck nu på dela-knappen om du håller med, så kan även dina hundälskande vänner få se det här underbara klippet!

 

Läs mer om...