Husse tror planen ska hindra katten från att väcka honom, men se nu missens geniala lösning

Husse tror planen ska hindra katten från att väcka honom, men se nu missens geniala lösning

Katter är väldigt smarta djur och det är lätt att underskatta deras intelligens när man mest ser dem ligga och slappa lite varstans i huset.

Men de har en imponerande förmåga att lära sig hur saker och ting fungerar – och sedan använda det till sin fördel.

Det här klippet på katten Mulder har fått över 22 miljoner visningar på Youtube.

Katter är väldigt smarta och lär sig snabbt. Det är liksom ingen slump att de sätter sig vid altandörren och jamar lite gulligt när de vill släppas ut. De vet helt enkelt att det vanligtvis fungerar.

En del missar är dock synnerligen smarta. De sticker liksom ut från mängden på grund av sin intelligens.

Katten Mulder är en sådan. Hans husse hade börjat vakna på nätterna för att familjens katt hade lärt sig att öppna dörrar. Han kunde därför röra sig mer eller mindre fritt i huset.

Balja med vatten

I klippet (nedan), som har över 22 miljoner visningar på Youtube, visar ägaren först hur Mulder gör när han stängs in i ett rum där han inte vill vara. Han tar sig ut igen.

Men för att missen skulle bli lite mer begränsad i var han fick befinna sig i huset och inte väcka alla under natten så valde husse att ställa en stor balja med vatten framför sovrumsdörren.

Som bekant gillar inte katter att bli blöta. Deras torra päls isolerande förmåga försvagas av väta. Och i det här fallet behövde Mulder helt enkelt försöka undvika att trilla ner i vattnet.

Kolla nu vad han gör. Det är otroligt fascinerande! Jag kan inte låta bli att le brett när jag ser den smarta missens kreativa lösning!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/blSl487coFg” /]

Dela gärna om du också imponerades av katten Mulder!