Innekatt får se snö för första gånge på åratal – reaktionen får nu hela nätet att dra på smilbanden

Alla som någonsin haft ett husdjur vet att, oavsett om det är en katt, hund, undulat eller häst, husdjuret snabbt blir en del av familjen, precis som ett extra syskon. Man tar hand om varandra, leker tillsammans, tjafsar tillsammans och tröstar varandra när det behövs. Att se sitt älskade husdjur utstråla glädje är därför oerhört värmande – vilket katten Dibs verkligen bevisar.

Dibs är en hankatt som levde sina första sex månader som hemlös i Iowa, USA. Men en dag när Nate Troy fick syn på Dibs på en parkering kunde han inte låta bli att klappa honom, trots att Nate egentligen är allergisk mot katter. Det gjorde Dibs så glad att han följde efter Nate och hoppade in i hans bil – och sedan dess har Dibs varit en naturlig del av Nates familj, skriver The Dodo.

Fullkomligt älskar snö

För att hjälpa Dibs att anpassa sig till ett liv i ett hem, och för att underlätta Troys allergi, lät de till en början Dibs vara både inomhus och utomhus. Då upptäckte de att Dibs verkligen älskar snö.
– Den första vintern kunde han vara ute i flera timmar och leka i snön. Han sprang runt, hoppade i den och hade jätteroligt, säger matte Sara Stromseth-Troy, till The Dodo.

Husse kommer med snöskyffeln

Dock visade det sig senare att det inte var helt säkert för Dibs att vistas utomhus, så numera är han en innekatt. Men hans kärlek för snö har absolut inte försvunnit, vilket hans föräldrar självklart känner till. Därför tog husse fram snöskyffeln när årets första snö föll. Sedan skottade han upp en stor skopa snö och lade den i farstun, till Dibs enorma glädje.

Bildkälla: Facebook

Får tusentals att le

Matte Sara var naturligtvis framme och fångade Dibs möte med snön på film. Sedan laddade hon upp klippet på nätet där det på bara en vecka setts av över 40 000 personer, som alla ler åt den lille krabatens reaktion på snön.

Se hela det underbara klippet här nedanför!

Vilken underbar reaktion, det värmer verkligen i hjärtat att få se den lille krabaten få leka! Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se detta!