Journalist intervjuar elefantskötaren – men titta nu vem som har helt andra planer

Elefanten är ett oerhört intelligent och fascinerande djur. De är vår tids största landdjur med en vikt som uppmätts till hela 10 ton. Deras hjärta är hela 60 gånger så stort som människans, men vi lever ungefär lika läge.

De mäktiga däggdjuren är dessutom oerhört känslosamma. De kan gråta, skratta och vara lekfulla. Elefanter är dessutom ett av få djur som kan känna igen sin egen spegelbild, enligt National Geographic.

Kort och gott så är det här ett djur som är väldigt lätt av imponeras av och ha roligt med.

 

I det här klippet, som setts av över 600 000 människor, ska två journalister göra en intervju med en elefantskötare vid namn Lek om ett välgörenhetsprojekt som precis inletts för att värna djurens bästa.

Men då går det inte riktigt som man tänkt sig. De befinner sig inne i elefanternas inhägnad, men djuren står på ett betryggande avstånd. Så de inleder intervjun med att Lek får berätta om projektet, men då bestämmer sig någon för att det i stället är dags att leka.

Youtube

Plötsligt börjar elefanten Faa-Mai gå bort mot sin skötare och de två journalisterna. Hon är inte det minsta oroad över att förstöra situationen, utan kliver in med en attityd som säger ungefär ”Nu får det vara nog, detta är faktiskt MIN kompis”.

Svartsjuka elefanter

Faa-Mai försöker placera Lek mellan sina framben, vilket är något som elefanter gör med sina ungar för att skydda dem mot eventuella faror. Situationen är ju dock långt ifrån farlig, så det slutar med att Lek går iväg med sin elefantkompis för att leka.

Youtube

Hon lovar dessutom att de inom kort kan fortsätta intervjun, men på ett annat ställe där de kan slippa de svartsjuka elefanterna.

Jag tycker dock att det här klippet är väldigt fint! Det visar att elefanten verkligen bryr sig om sin skötare och jag kan faktiskt inte hålla mig för skratt när det stora djuret bara går in och avbryter hela intervjun!

Kolla nu in klippet själva!

Visst är elefanter fascinerande djur? Tryck nu på dela-knappen om du håller med, så kan du passa på att sprida några extra leenden till dina vänner i dag!