Kameran fångar vad björnar gör när ingen ser på – och nu tar klippet nätet med storm

Vilda djur är oerhört fascinerande – det kan nog de flesta av oss vara överens om.

Att de får leva fritt i naturen, utan större inverkan från människor, tycker jag är fantastiskt – och det är verkligen där som de hör hemma. Inte inne på stängda djurparker.

Men vad gör de här varelserna när ingen ser på? Vi har tidigare skrivit om det här i form av en rolig bildlista, men för en tid sedan satte även forskare ut dolda kameror i en kanadensisk skog – för att man skulle kunna tillskansa sig information om björnarnas liv.

Vad som då fångades på film är helt underbart!

Det är TV-kanalen BBC som ligger bakom klippet som nu har över 2 miljoner visningar på nätet. Vetenskapsmännen har satt ut fasta kameror i naturen, så att djuren inte ska störas. Man vill helt enkelt bara se vad björnarna gör när ingen människa är i närheten.

Jag kan inte sluta le

Det visar sig att de har riktigt roligt. Eller det ser i alla fall så ut. Se stora sötnosarna kliar sina ryggar mot trädstammar, rullar runt och verkar njuta av vad naturen har att erbjuda. Jag kan verkligen relatera, för visst känner man till hur frustrerande det kan vara när det kliar på ett svåråtkomligt ställe?

Youtube/BBC

I och med att klippet är så pass härligt, roligt och gulligt så har man i efterhand lagt på musik som passar till björnarnas aktivitet och upptåg. Jag kan faktiskt inte sluta le när man ser hur björnarna tar för sig av naturens resurser – och verkligen njuter!

Youtube/BBC

Helt underbart! Kolla nu själv in videosnutten!

Vilka härliga bamsebjörnar! Tryck nu på dela-knappen, så att även dina vänner kan få se det här underbara klippet!