Kampanjfilm mot tjuvjakt: Jägare poserar med skjutet lejon – då dyker deras värsta mardröm upp

Jag har svårt för troféjägare, men personer som dödar djur olagligen är faktiskt betydligt värre. Genom åren har man massvis av gånger fått se människor posera med vackra djur som de skjutit – och inte sällan kommer det från afrikanska savanner.

Det här videoklippet, som dock är ”fejkat” och en del i en kampanj mot just tjuvjakt, fick mig på bra humör. En man och en kvinna poserar intill ett lejon som de dödat, men de är inte så ensamma som de tror.

Kolla själva – plötsligt dyker det upp något från höger!

Tjuvjakt är ett stort problem på flera ställen i världen. Det är något som gör en riktigt förbannad – och en fråga som många brinner för. Som en del i en kampanj mot att få ett stopp på sådana här hemskheter lanserades 2016 ett videoklipp som väckt ganska stor uppmärksamhet på nätet.

Kvinnan skriker till

Det är en man och en kvinna som precis skjutit ett stort och vackert lejon. För att ”fira” sin triumf sätter man upp en kamera för att föreviga stunden. Paret jublar, skrattar och är glada över sitt byte.

Youtube

I samma stund som mannen går tillbaka mot kameran så skriker kvinnan till. Något dyker upp från höger – och snart ser man i bild vad det handlar om. Det är ett annat lejon som fått syn på vad som hänt – och bjässen är nu riktigt irriterad.

Youtube

Det mäktiga djuret går till attack – och paret tvingas fly för sitt liv.

Youtube

Sekunden senare hör man skott avlossas från bakom kameran, men lejonet verkar klara sig, för snart kommer det tillbaka och vandrar mot sin kompis.

Nu är, som sagt, klippet inte på riktigt – utan en del av en kampanj som ska väcka frågan om hur viktigt det är att få stopp på tjuvjakt, skriver sajten Snopes.

Oavsett vad så kan jag njuta och le litegrann av att lejonen skrämmer skiten ur jägarna! Kolla nu själv in klippet här nedanför!

Vill du också få stopp på tjuvjakt? Tryck då på dela-knappen för att hjälpa till att få stopp på sådana hemskheter!