Kärleksfull papegoja ber sin flickvän om en kyss – men lyssna nu noga på klockrena svaret

Att vi människor kan visa varandra kärlek på olika sätt är givetvis inget nytt. Man gör det via beröringar, gester eller kommentarer – och det är få saker som får en på så bra humör som att känna sin omtyckt eller uppskattat av någon annan.

Den här typen av kommunikation kan många gånger hittas även i djurlivet. Många arter är oerhört duktiga på att visa varandra kärlek – emellanåt kanske till och med bättre än oss människor.

Det finns många djur som alltid lever resten av sitt liv tillsammans med sin första partner – och även om det kanske är lite svårt att leva upp till för oss andra så finns det trots allt något fint bakom den tanken.

Jag kan verkligen charmas ihjäl när man exempelvis ser hundar eller katter gosa eller på olika sätt visar varandra kärlek och omtanke. Det är bedårande när sådana drag, som vi lätt ser som väldigt mänskliga, även avspeglar sig i djurriket.

Ofta är det ju den ena som är initiativtagare och den andra som hakar på. Är man på dåligt humör kan det dock vara lite trögt i början, men till slut brukar det för de flesta vara svårt att bortse från kärleken.

Youtube

”Ge mig en kyss!”

Det här klippet (nedan) är ett underbart bevis på detta! Det är de söta papegojorna Buddy och Jojo som sitter på en stor träavsats. En liten stund in i videosnutten, när kameran zoomar in, kan man höra hanen säga flera olika fraser.

– Give me a kiss! (Ge mig en kyss!)

– What are you doing? (Vad gör du?)

– Really? (Verkligen?)

Buddys flickvän är inte riktigt lika entusiastisk när hanen flera gånger upprepar både fraserna och en rörelse som liknar en kyss. Visst får han till slut några pussar till svar, men det är framför allt härligt – och roligt – att se hur kärleksfull Buddy är mot sin flickvän!

Att han sedan utbrister ”Vad gör du?!” när hon vänder sig bort får nog kanske ses som ett bevis på att fåglar förstår mer än vi tror.

Över 7 miljoner människor har sett klippet – gör det du med!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/t1wAjcWHkDY” /]

Snåla inte nu, DELA om du också fick ett leende av den här lille charmören!