Katten väcker familjen varje morgon, men se nu hans geniala knep

De allra flesta av oss behöver runt sex till åtta timmars sömn per natt. Om man väl får det är det oftast lättare att ta sig upp på morgonen, även om det kan ta emot att slänga av sig täcket och att stiga upp i kylan.

Det underlättar mycket om man har en mysig väckningsprocess. Då slipper kroppen att chockas av ett alarm som nästan får en att vakna i paniktillstånd.

Jag är en riktig sjusovare. Alltid när det är dags att gå upp under vardagarna så blir jag sur på mig själv att jag inte gick och la mig tidigare. Sömn är oerhört viktigt för att vi ska må bra. Det är ett sätt för kroppen att återhämta sig och de flesta av oss behöver mellan sex och åtta timmars sömn per natt för att må bra.

Jag brukar dock utnyttja helgerna till att sova ut. Att ligga och dra sig på morgonen är något av det bästa som finns och den lyxen får man sällan under arbetsveckorna.

För några år sedan vaknade jag alltid av ett alarm som tjöt över halva lägenheten. Det var en sådan där ilsken signal som fick en att bli klarvaken på en sekund, men samtidigt var man då nästan i chocktillstånd. Det var faktiskt inte så trevligt.

Numera har jag ställt in så jag vaknar till lugn musik – och det är mycket bättre. Man får en lugnare, mer behaglig start på dagen.

Fungerar varje gång

En familj som gjort succé på nätet med sitt lilla husdjur kör dock på en annan, mer unik metod. De ställer inte något alarm över huvud taget – de har ju sin katt Boo…

Konstigt, tycker du? Ja, i alla fall ovanligt. Men det fungerar som så att den här lilla fluffiga killen är extremt sällskapssjuk om morgnarna, så klockan 05 varje morgon tar han sig upp ur sin korg och går bort och väcker husse och matte.

Men deras dörr är stängd, så hur gör katten? Kolla in klippet nedan. Det har över 6 miljoner människor redan gjort!

Det här är nog världens smartaste katt. Snacka om att ha rutiner – och enligt ägarna ska det här fungera varje gång. De vaknar alltid till Boos egna form av väckning. Sedan får han komma in och gosa en stund innan dagen tar sin början på riktigt.

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/4aTagDSnclk” /]

Dela om du fick ett leende på läpparna av den här kattens lilla morgonrutin!