Kattunge kämpar för att komma upp för trappan, men hundens reaktion får hela nätet att le

Kattunge kämpar för att komma upp för trappan, men hundens reaktion får hela nätet att le

Det existerar ju en långlivad myt om att hundar och katter inte alls kommer överens. Genom åren har den där konflikten gång på gång gestaltats i filmer och det finns säkert en viss sanning bakom, men många gånger har vovvar och missar faktiskt inga bekymmer med att leva under samma tak.

Varenda gång den där myten motbevisas blir jag lite varm i hjärtat. Jag vet inte riktigt varför, men det är på något sätt väldigt fint när tråkigheter visar sig inte vara helt sanna.

När jag var liten hade vi en katt som hette Brasse. Så fort han stack ut nosen genom vår dörr på framsidan så blev det ett jäkla liv på grannens hund. Lite tröttsamt, minns jag att alla tyckte. Det kändes så himla onödigt.

Många gånger kan ju faktiskt katter och hundar vara riktigt goda vänner. Speciellt om de lever under samma tak och verkligen får chansen att lära känna varandra. De brukar det sällan vara några direkta bekymmer.

Får hjälpa till

Ett av de bästa exemplen på det som jag sett är det här klippet (nedan). Schäfern Tennyson ska gå upp för trappan tillsammans med kattungen Moo. Den lille missen har dock svårt att ta sig upp för de för honom höga trappstegen.

Efter en tids kämpande bestämmer sig dock hans cirka 100 gånger så stora hundkompis att hjälpa till.

Jag kan inte sluta le när jag kollar på klippet med de båda sötnosarna! Inte konstigt att filmsnutten har hela 6,5 miljoner visningar på Youtube!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/rWWJMeNzt-8″ /]

DELA om du också fick ett leende av det här klippet!