Klipp: Mats försöker bli kompis med mäktig älg i skogen – då går det inte alls som planerat

Alla som någon gång sett en älg på relativt nära håll vet om att det är otroligt majestätiska djur. Det finns en anledning till att de kallas ”skogens konung” – och man ska verkligen behandla dem med respekt.

När vi människor är ute och knatar i naturen gäller det att ta hänsyn till att det inte är vårt eget hem, utan främst djurens och varelserna som lever där. Så länge man beter sig på ett bra sätt i skog och mark kan man dock belönas med spännande och berikande möten.

Så var det för svenske Mats!

Det var när Mats, som alltid tyckt om älgar, var ute i naturen som han en dag stötte på en majestätisk jätte på fyra ben. Ja, plötsligt stod han alltså öga mot öga med skogens konung.

Allt slutade väl

Det var dock inget som skrämde Mats. Nej, han försökte i stället kalla på det vackra djuret med lätta rop och visslingar. Älgen, som befann sig några meter bort, verkade något störd av den märkliga människans närvaro – men höll sig inledningsvis ändå relativt lugn.

Youtube

Det mäktiga djuret ställer sig till och med och äter en kort stund, men sedan är det dags att visa för Mats vem det är som bestämmer i skogen. Det är som att den fyrbenta giganten tänker ”Nej, nu får du faktiskt flytta på dig!”

Youtube

Kolla nu själv in klippet som Mats spelade in från mötet – och häng med hela vägen till slutet!

Det ska, med tydlighet, poängteras att allt slutade väl. Även om det hela kan se lite läskigt ut i videon (som Mats själv lade ut), så gjorde han sig inte illa. Mötet med älgen slutade därmed väl – men det kan ju fungera som en varning för oss andra.

Håll avstånd från vilda djur – och behandla dem med respekt!

Tryck nu på dela-knappen för att berätta vad du tycker om det här!