Matte lurar hunden till veterinären – klockrena reaktionen liknar inget du tidigare sett

Hundar är underbara djur som verkligen har förmågan att känna och visa känslor. Det kan gälla allt från kärlek, glädje och längtan och upprymdhet, ledsamhet och oro.

Att de, precis som många människor, har så nära till sina inre sinnesstämningar är kanske en av anledningarna till att de ofta står så nära sina ägare.

Man kanske kan känna igen varandra i sina olika humör. Så var det i alla fall på den tiden som jag och min familj hade hund. Det var alltid lätt att märka hur han mådde eller kände sig just den dagen.

Matten Bret Mortimer och hennes hund Fritz står väldigt nära varandra. Vovvens hälsa och välmående är därför extremt viktigt för hans ägare, så hon ser till att han får bästa tänkbara vård hos en bra veterinär så fort det behövs.

Bret Mortimer

Nyligen märkte hon att Fritz behövde en genomgång av sina tänder. Därför bokade hon en tid för sin hund.

Veterinären i stället för parken

Saken är den att ofta när de åker iväg med bilen tillsammans på morgonen så är det för att bege sig till parken för att leka, skriver The Dodo.

Det var ju dock inte syftet just den här dagen när man begav sig hemifrån. Bret lämnade i stället av sin älskade vovve hos veterinären, men när hon en stund senare kom tillbaka för att hämta honom, så var det tydligt vad Fritz kände för känslor.

Twitter

Det var total besvikelse. Han kände sig lurad.

Twitter

I ett klipp som matten la upp på nätet filmar hon sin hund när han åter igen hoppat in i bilen. Vovven totalvägrar dock att ta ögonkontakt med sin ägare, utan sitter och tittar rakt åt andra hållet – ut genom rutan.

Twitter

Det spelar ingen roll vad hon gör eller säger – Fritz tänker inte prata just nu.

– Han är min bästa vän och jag vill att han ska leva så länge som möjligt, säger Mortimer till The Dodo om veterinärbesöket. Han gav mig kalla handen och det kändes verkligen som han sa att ”Jag känner mig lite lurad här borta”.

Kolla nu in det roliga – och söta – klippet här nedanför!

Tack och lov, så var Fritz inte sur så länge. Så fort man kom hem igen, så var han sitt gamla jag – glad och lekfull. Det kanske var så att han insåg att matten tagit honom till veterinären av välvilja och att det till och med faktiskt behövdes.

Man ska aldrig underskatta hundars hjärnor!

Tycker du också att det här var gulligt? Tryck då på dela-knappen, så att även dina vänner kan få se det här!