Papegojan Sune får hela nätet att gapskratta – förhör matte på klockren skånska: ”Hade du sällskap inatt?”

Papegojor nämns kanske inte först när man talar om husdjur vi svenskar helst har hemma – men nog är de bland de mest fascinerande?

De är så otroligt smarta och kan lära sig både det ena och det andra, främst är de kanske kända för att kunna prata och sjunga. Idag finns det mellan 300 och 400 olika arter av papegojor i världen och de skiljer sig naturligtvis lite åt, men de är alla intelligenta så det förslår.

Papegojan Sune är inget undantag – den busiga fågeln får nu hela nätet att skratta när han vräker på med sin klockrena skånska!

Sune är en 20 år gammal blåpannad amazon-papegoja, och har på sistone gjort succé på nätet.

”Hade du sällskap inatt?

Det hela började när Michaela Nilsson, 27, började lägga ut klipp på Sune på appen TikTok. Sune talar perfekt skånska och pratar gärna om städning och trafik – men ibland förhör han matte Michaela.

Se bara klippet här nedanför.

De korta, roliga klippen på Sunes verbala utsvävningar har på kort tid fått tusentals svenskar att skratta.

– Det började som ett skämt och sedan har det eskalerat. Nu de senaste månaderna har det flugit upp, säger Michaela till Expressen. 

Lärde sig prata vid sex månader

Sune har tidigare bott hos båda Michaelas föräldrar men också hos hennes äldre syster – och han visade tidigt upp att han skulle bli en riktig snackpåse.

Efter att ha försökt lära Sune säga ”goddag” så började han snabbt lära sig egna ord, självklart på klockren skånska.

– Han är en familjepapegoja, min äldsta systers från början. Vi är åtta personer i familjen, så han har fått höra ett och annat, säger Michaela till Expressen. 

– Han snappar upp allt. Jag sitter aldrig och försöker lära honom något, det orkar jag inte med. Nu häromdagen satt han och snackade om trafiken i Kristianstad och en annan dag frågade han om jag hade haft sällskap i natt och då tänker man ”va?” säger Michaela till Expressen och skrattar.

Vilket charmtroll! Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här idag!