Niclas Norlindh: Här är de 10 roligaste påsk-skämten jag vet

Äntligen är det dags för påsk – en högtid som väl i grund och botten handlar om Jesus lidande, död och uppståndelse, men som för oss här och nu mest består av god mat, massvis av godis, förnämlig dryck och trevligt sällskap.

Men vad är då en påsk utan ett gäng usla skämt?

Nej, att skoja lite är givetvis ett måste. I synnerhet i en tid då det annars mest snackas om trista och dystra nyheter. Låt oss lägga den där skiten åt sidan för en stund och ha lite roligt med ett gäng kassa påskvitsar.

Mina 10 roligaste påsk-skämt

Här är mina 10 favoriter på ämnet – utan inbördes ordning – och nivån är ägg-lickgt låg! Det blir dock mindre snusk och säkerhetsbältevarning än det brukar – men det kan säkerligen glädja en och annan.

Haha! Den här är riktigt rolig – och det känns dessutom som att många sura granntanter har just namnet Ulla. Därför känns det extra passande. Bara att skicka henne till Blåkulla – eller att kalla henne för det.

En sådan ordvits som är usel och skitbra på samma gång. Man kan liksom inte riktigt bestämma sig, men oavsett så får den ju en att garva som tusan.

Kan dessutom användas om man själv är sen till en påsktillställning. Skyll då bara på alla jäkla ”bil-easter”.

”Det här är förbannat bra!”

Det är slående ofta som man får med den där Barbie i kassa skämt, men jag måste säga att det här är ett av de vassare. Tycker av någon jäkla anledning att det är förbannat bra.

”Pöss-Ken”. Ja, herrejäklar!

Ett klassiskt skämt som även funkar under julen, så det kan vara värt att komma ihåg. Kul också att tänka sig att en britt skulle vara helt jäkla galen i just påskmust. Trodde annars mest de var besatta av bira.

Haha! Den här är riktigt klockren! Kanske inte så att man skrattar halvt ihjäl sig, det behövs knappast någon extra syrgas – men den är liksom lite klämkäck.

Mindre barnförbjuden än de vitsar vi annars gärna slänger oss med.

”Så jäkla roligt!”

Ni minns väl Pål Hollender som var med i dokusåpan Expedition Robinson år 1998? Nu har han visserligen gjort en jäkla massa filmer, konstprojekt och sådant där kulturellt – men det känns som att den breda massan mest kommer ihåg honom från att stå i bar överkropp i TV på någon strand i en obskyr ögrupp.

Nåväl – självfallet ska den dåren ha ett eget skämt på den här listan! Pål-ägg … så jäkla roligt!

Det hade inte förvånat mig om Anders Bagge är en jävel på att käka mycket – i det här fallet ägg. Skämtet i sig är väl inte det mest geniala vi kommit på, men jag är trots allt inte en bättre människa än att det fick mig att garva en bra stund.

Hahaha! Ytterligare ett uruselt skämt, men det är samtidigt så roligt att man nästan baxnar. Det här blir garanterat det första jag kommer att dra under vår påskmiddag! Roligt att tänka sig att egyptier är helt galna i påskfirande.

”Klassiker – som alltid funkar”

En riktig påsk-klassiker – som alltid funkar! Svårare än så är det inte!

Att dingla ner pitten i påskmat låter som en dålig idé av väldigt många anledningar. Den främsta är kanske att man riskerar att drabbas av just ”ägg-sem”. Så jävla roligt att man sätter nubben i halsen!

Hoppas nu att den här listan med usla påskskämt bjöd dig på ett och annat skratt, så kanske vi kan få en rolig helg – trots allt förbannat elände som pågår omkring oss.

Nu finns, förresten, vårt populära spel åter att köpa. Gör gärna det här – innan det tar slut igen.

Vi från ”Den som skrattar förlorar”-gänget önskar i alla fall er alla en riktigt Glad Påsk!

Tryck gärna på dela-knappen om du vill bjuda dina vänner på ett gott skratt i helgen! Det kommer garanterat att uppskattas!