Papegojan Sune får nätet att tappa hakan – förhör matte på klockren skånska: ”Hade du sällskap inatt?”

När vi talar om husdjur tänker nog de flesta på katter eller hundar, men frågan är om inte papegojor är bland de mest fascinerande husdjuren?

Papegojor är väldigt smarta och är man lite ihärdig så kan man lära dem både det ena och det andra, främst är de kanske kända för att kunna prata och sjunga.

Det finns idag mellan 300 och 400 olika arter av papegojor i världen och de skiljer sig naturligtvis lite åt, men de är alla intelligenta så det förslår.

Den skånska papegojan Sune är inget undantag – den busiga fågeln får nu hela nätet att skratta när han vräker på med sin klockrena dialekt!

Sune är en 20 år gammal blåpannad amazon-papegoja, och har på sistone gjort succé på nätet.

Klockren skånska

Det hela började när Michaela Nilsson, 27, började lägga ut klipp på Sune på appen TikTok. Sune talar perfekt skånska och pratar gärna om städning och trafik – men ibland förhör han matte Michaela.

Se bara klippet här nedanför.

https://www.tiktok.com/@midasimonetta/video/6952551736364059910

De korta, roliga klippen på Sunes verbala utsvävningar har på kort tid fått över 40 000 följare.

– Det började som ett skämt och sedan har det eskalerat. Nu de senaste månaderna har det flugit upp, säger Michaela till Expressen.

Lärde sig prata tidigt

Sune har tidigare bott hos båda Michaelas föräldrar men också hos hennes äldre syster – och han visade tidigt upp att han skulle bli en riktig snackpåse.

https://www.tiktok.com/@midasimonetta/video/6959501961720892678

Efter att ha försökt lära Sune säga ”goddag” så började han snabbt lära sig egna ord, självklart på klockren skånska.

– Han är en familjepapegoja, min äldsta systers från början. Vi är åtta personer i familjen, så han har fått höra ett och annat, säger Michaela till Expressen.

https://www.tiktok.com/@midasimonetta/video/6973689525788822789

– Han snappar upp allt. Jag sitter aldrig och försöker lära honom något, det orkar jag inte med. Nu häromdagen satt han och snackade om trafiken i Kristianstad och en annan dag frågade han om jag hade haft sällskap i natt och då tänker man ”va?” säger Michaela till Expressen.

https://www.tiktok.com/@midasimonetta/video/6972585060331457798

Vilket charmtroll! Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här idag!