Schäfern ska hjälpa mannen i rullstol – då tar han istället nätet med storm

Att hunden är människans bästa vän är allt annat än en myt. Hundar älskar verkligen människor och vi älskar verkligen hundar.

Hundar blir som små, lurviga familjemedlemmar. De älskar att umgås och att hjälpa till där de kan, hundar är nämligen oerhört intelligenta.

Som människa blir man ofta imponerad över hur mycket man faktiskt kan lära en hund.

Till exempel så hjälper hundar till mycket med polisens arbete då de är väldigt smarta och har otrolig hörsel och luktsinne.

Ett annat exempel är ledarhundar, som hjälper människor att ta sig fram när de kanske har lite svårt för det själva.

För att få bli bli ledarhund måste vovvarna tränas och testas, för att se om de är lämpliga som ledarhundar eller om de kanske passar bättre till något annat.

Flera olika moment

På Double H Canine Training Academy, som sajten Goodfullness skrivit om, tränas vovvar upp till att bli ledarhundar.

Det finns givetvis de som har bättre förutsättningar än andra, men med tålamod och rätt tillvägagångssätt, så kan de flesta lyckas.

Det är egentligen inte så komplicerat, skriver sajten. Däremot är det många olika moment som hunden ska kunna hantera – och den ska dessutom ha en god förmåga att känna efter hur dess husse eller matte mår.

Bildkälla: Facebook

Alldeles för busig

En av hundarna som gick utbildningen till ledarhund hos Double H Canine Training Academy är Ryker. Han är en schäfer och de brukar kunna bli väldigt bra ledarhundar.

Men inte Ryker. Han är nämligen alldeles för glad i att leka och busa runt.

I ett underbart klipp från Rykers upplärning kan man tydligt se att den glada vovven tycker det är mycket roligare att busa runt än att hjälpa till.

Det lurvige lille busfröet lyckades inte kvala in som ledarhund – men vad gör det när man är en sådan här glädjespridare?

Bildkälla: Facebook

När Ryker ska hämta en vattenflaska så bestämmer han sig i stället för att bita hål i den och skapa oreda över golvet. När han ska assistera en person med ett gånghjälpmedel så blir han i stället mer sugen på att leka med tennisbollarna längst ner på benen – och det ska dessutom visa sig vara riskabelt att sitta i rullstol bakom den här lille rackaren.

Personalen verkligen älskade Ryker – och även om han inte blir någon ledarhund, så kan vi nog garantera att han kommer förgylla mångas tillvaro på annat håll! Ett sådant charmtroll!

Se hela det underbara klippet här nedanför!

Vilken glad liten vovve!

Tryck nu på dela-knappen så att även dina vänner får se den här underbara videon!