Schäfern ska hjälpa mannen i rullstol – men då tar den busige vovven hela nätet med storm

Människor älskar hundar – och hundar älskar människor. Så enkelt är det bara. Att ha en hund blir som att ha en extra, lurvig familjemedlem. De gillar att vara med där det händer och hjälper gärna till på sitt eget lilla vis.

Det är ganska ofta man blir imponerad av hur smarta hundar är. Till exempel finns ju hundar som hjälper till att leda blinda, och hundar som hjälper polisen i sitt viktiga arbete.

För att få bli bli ledarhund måste vovvarna tränas och testas, för att se om de är lämpliga som ledarhundar eller om de kanske passar bättre till något annat.

Ett exempel på en hund som passar till något annat finns i det klockrena klippet längst ned i artikeln!

Hunden ska klara flera moment

På Double H Canine Training Academy, som sajten Goodfullness skrivit om, tränas vovvar upp till att bli ledarhundar.

Det finns givetvis de som har bättre förutsättningar än andra, men med tålamod och rätt tillvägagångssätt, så kan de flesta lyckas.

Det är egentligen inte så komplicerat, skriver sajten. Däremot är det många olika moment som hunden ska kunna hantera – och den ska dessutom ha en god förmåga att känna efter hur dess husse eller matte mår.

Bildkälla: Youtube

På tok för busig

En av hundarna som gick utbildningen till ledarhund hos Double H Canine Training Academy är Ryker. Han är en schäfer och de brukar kunna bli väldigt bra ledarhundar.

Men inte Ryker. Han är nämligen alldeles för glad i att leka och busa runt.

I ett underbart klipp från Rykers upplärning kan man tydligt se att den glada vovven tycker det är mycket roligare att busa runt än att hjälpa till.

Det lurvige lille busfröet lyckades inte kvala in som ledarhund – men vad gör det när man är en sådan här glädjespridare?

Bildkälla: Youtube

När Ryker ska hämta en vattenflaska så bestämmer han sig i stället för att bita hål i den och skapa oreda över golvet.

När han ska assistera en person med ett gånghjälpmedel så blir han i stället mer sugen på att leka med tennisbollarna längst ner på benen – och det ska dessutom visa sig vara riskabelt att sitta i rullstol bakom den här lille rackaren.

Personalen verkligen älskade Ryker – och även om han inte blir någon ledarhund, så kan vi nog garantera att han kommer förgylla mångas tillvaro på annat håll! Ett sådant charmtroll!

Se hela det klockrena klippet här nedanför!

Vilken underbar hund – hur charmig som helst!

Tryck nu på DELA-knappen så att även dina vänner får se den här underbara videon!