Skötare rusar till veterinär med sin katt, se nu missens ansiktsuttryck när hon får chockerande beskedet

Skötare rusar till veterinär med sin katt, se nu missens ansiktsuttryck när hon får chockerande beskedet

Att människor och djur vanligtvis är väldigt olika är ju ingen nyhet. Vi lever under skilda förutsättningar och uppskattar olika saker, helt enkelt.

Samtidigt finns det något som för oss samman. I alla fall husdjur har en tendens att skapa sig oerhört starka band till sina ägare – och kärleken är så gott som alltid besvarad.

Våra pälsbeklädda sötnosar brukar kunna bli vänner för livet som man går igenom glädje och sorg tillsammans med. Det är verkligen underbart att livet ger oss möjligheten att även känna samhörighet med djurriket.

Några av mina starkaste minnen från barndomen har exempelvis att göra med djur. Jag tycker det säger ganska mycket!

De kyliga perioderna på Grönland kan vara riktigt tuffa för en del vilda, eller hemlösa, djur. Det kalla klimatet gör det svårt att hålla uppe kroppsvärmen och det försvårar även jakten på mat. Vissa har tur nog att tas om hand av människor – men tyvärr inte alla.

Men en av de katter som levde på gatorna i staden Nuuk innan hon togs om hand av ett katthem är missen Ulla. Eller det var vad man valde att kalla henne efter att hon fått komma in i värmen.

Trots att hon hade levt under extremt tuffa förhållanden för en liten katt så återhämtade hon sig ganska snabbt. Det blev tydligt för skötarna att Ulla njöt av att få leva i en trygg miljö tillsammans med andra missar – men snart märkte man att hon hade en närmast unik instinkt för att se efter och ta hand om de andra pälsbeklädda kompisarna, skriver happiest.net.

Obetalbar min

Men efter en tid började Ulla gå upp i vikt. I en ganska snabb takt, dessutom. När det blev väldigt tydligt att hon hade blivit extra rund vid magen valde man att ta henne till en veterinär för att undersöka så att allt stod rätt till.

Och det gjorde det, men det skulle dock framkomma något som skötarna inte alls hade väntat sig. Ulla var dräktig – och skulle snart få ungar.

En av skötarna, Tone Frank, tog upp sin mobil och tog bilder av veterinärbesöket – och lyckades då fånga något väldigt roligt och helt bedårande.

Kattens ansiktsuttryck när hon ser vad ultraljudet avslöjar är helt obetalbart (kolla nedan).

Det verkade som att den blivande mamman förstod precis vad det som visades på skärmen betydde – och bara några veckor senare kom dessutom Ullas ungar. Friska och välmående!

Visst är det här en underbar liten berättelse? Jag blir helt varm i hjärtat, men framför allt så kan jag inte sluta le när jag ser Ullas min efter beskedet att hon skulle bli mamma.

Snåla inte nu, dela gärna vidare om även du fick ett leende av detta!