Tam tupp dyker upp på bilverkstaden – vägrar gå hem och är nu heltidsanställd: ”Hälsar alla välkomna”

.

Djur är underbara varelser! De är smarta och har personlighet, precis som vi människor. Det som skiljer oss från dem är dock att de, ungefär som barn, saknar det vi brukar kalla sociala koder. De gör helt enkelt lite som de själva vill.

Tuppen Earl är ett sådant exempel. Han har nämligen bestämt sig för att börja jobba på en bilverkstad.

En dag dök han bara upp utanför dörren och har sedan dess dykt upp varje dag.

– Han traskar runt här och håller oss sällskap om dagarna, säger Joe Gallo, ägare av verkstaden, till The Dodo.

Det var en helt vanlig dag på R and R Garage i amerikanska North Carolina när en tupp plötsligt dök upp vid verkstaden. De anställda tog ingen större notis om tuppen, som spatserade runt på arbetsplatsen. De gav honom lite mat och stängde sedan för helg.

Väntade på mekanikerna

När måndagen kom fick bilmekanikerna en chock – där stod nämligen tuppen vid dörren och väntade på dem.

Bildkälla: Facebook

Den charmige fågeln blev snabbt en favorit på verkstaden och fick namnet Earl.

Sedan dess har Earl tillbringat lika många timmar inne på verkstaden som de övriga anställda.

Har en morgonrutin

Earl sover vid ett träd intill verkstaden och varje morgon står han vid dörren och välkomnar mekanikerna när de kommer in till jobbet, en rutin som alla värderar högt.

– Han får lite att äta, sedan traskar han runt i hela verkstaden i jakt på insekter att mumsa i sig. Han letar igenom verktygslådor och arbetsbänkar efter spindlar och andra godsaker, säger Joe Gallo till The Dodo.

Bildkälla: Facebook

Ser sig själv som en anställd

Efter sin lilla morgonrutin tillbringar Earl sedan dagarna med att hänga runt med mekanikerna och betrakta deras arbete. Han ser sig själv som en anställ, om än en lite lat sådan.

– Han brukar lägga sig och sova under bilar när man jobbar med den, han bryr sig inte ett dugg om oväsen eller att det är folk runtomkring, säger Joe Gallo till The Dodo.