Underbara klippet: Papegojan smyger på sin bror – men se nu pusskalaset när han vänder sig om

Papegojor är fantastiska djur som skiljer sig åt på många sätt. Alla har sina egna färdigheter, instinkter och personligheter – men en klassisk myt som verkar omgärda de flesta är att de är duktiga på att lära sig att prata på mänskligt vis.

Det här stämmer ju in på en hel del fåglar, men indiska ringneck-papegojor har en otrolig och närmast unik förmåga att ta efter vårt tal.

Varenda gång man hör det där så hajar man till – att en sådan liten och söt varelse, som ju inte alls ser ut som oss, kan lära sig att snacka är verkligen fascinerande!

Indiska ringneck-papegojor kan lära sig att prata redan från 7 månaders ålder. Hanarna är duktigare än honorna på att ta efter mänskligt tal, men båda kan bli duktiga på att uttrycka vissa ord och kortare fraser.

De här bröderna (klippet nedan) heter Fabio och Gabriel. De är väldigt kärleksfulla och leker hela tiden med varandra. Båda kan dessutom prata en del och har emellanåt små samtal – även om de kanske inte alltid är jättelogiska.

Pussar med ljud

Drygt 1 miljon människor har nu sett filmsnutten på de små sötnosarna. Tidigt i videon tar sig den blå papegojan, som är Gabriel, upp på buren och smyger sig sakta på sin bror. När Fabio märker vad som försiggår drar snacket igång på nytt.

Youtube

What are you doing?” sägs bland annat – och varvas med några pussar med tillhörande ljud.

Youtube

Just det är något de fokuserar på den här dagen – det klassiska pussljudet när deras näbbar närmar sig varandra. Det är verkligen helt bedårande och jag kan inte sluta le när jag tittar på de här vackra charmtrollen! Bara att de kan varandras namn är ju fantastiskt!

Vilka underbara små glädjespridare!

Det är svårt att sluta le när man ser de här glada sötnosarna! Tryck gärna på dela-knappen om du håller med, så kan du sprida lite extra glädje till dina vänner!