Underbart klipp: Möt Blaze – världens absolut mest morgontrötta hund

De flesta hundarna älskar att få vara ute i naturen för att springa och leka fritt. Då brukar det vara full fart direkt – speciellt om morgnarna när vovven legat och tryckt i en säng eller hundkorg i flera timmar.

Men det här gäller faktiskt inte alla. En del hundar kan, likt människor, vara riktigt morgontrötta – och då är det ofta mer tilltalande att ligga kvar där inne och skjuta lite på alla måsten.

Jag vet själv hur det är – när alarmet ringer vill man inget hellre än att vända på sig, dra upp täcket lite högre, få upp värmen och somna om. Jag klandrar sannerligen ingen som resonerar på samma vis. Att även vovvar kunde göra det var dock inget som jag kände till.

Rasen siberian husky trivs dessutom i kyla. De älskar att få arbeta, exempelvis genom att dra slädar – och de tycker vanligtvis om att vara i andra hundars sällskap. Det är således en ras som kräver mycket motion och rörelse. De gillar sällan med att ligga still långa stunder, utan vill helst vara ute i naturen där det är fart och fläkt.

Men det finns ju alltid undantag. Möt hunden Blaze – han är ett sådant exempel.

I ett klipp som spridits som en löpeld på nätet – och som har 20 miljoner visningar – försöker hans husse få honom att gå in i sin bur, så att de kan åka till hunddagiset. Men Blaze verkar onekligen tycka att vardagsrumsgolvet är en mycket mer trivsam plats att vara på.

Gillar sin kennel

Man kan faktiskt riktigt se hur seg hunden känner sig – och eftersom man själv många gånger har varit ordentligt morgontrött så är det inte alls svårt att förstå hans kroppsspråk och tydliga läten.

Det roligaste är just att hunden nästan pratar. Blaze gör ett ljud som låter som ”no” (nej) flera gånger när hussen säger att det är dags att bege sig mot kenneln – en plats som han annars älskar att vara på!

Tydligen har Blaze heller inga problem alls med att vara inne i buren. Det är en rutin för honom. Men inte just den här morgonen – då tar det emot för den här morgontrötta vovven.

Det hela är både gulligt och roligt på samma gång! Se det bedårande klippet nedan!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/hCRDskZrUMU” /]

Var nu med och DELA vidare om även du fick dig ett leende på läpparna av den här sötnosen!