Underbart klipp: Talangfulla papegojor utmanar varandra i dans

Många fåglar är oerhört intelligenta och har verkligen en förmåga att ta efter vad de ser och hör. Jag vet inte hur många gånger jag sett klipp på papegojor som verkligen fått en att tappa hakan.

Det mest klassiska är ju att man försöker lära sin fågel att prata. Vissa lyckas, andra inte – men en del tar det ett steg längre angående vad man försöker lära sin fjäderbeprydde vän.

Genom åren har vi fått se hundar sjunga, hästar dansa och katter digga med i musik. Djur kan verkligen konsten att imponera på oss människor.

Men det man bjuds på i det här klippet (nedan) var något helt nytt för mig. Papegojorna Jonathan och Sadie är något alldeles extra!

Även om den här dansen med huvudena beror på musik som spelas i bakgrunden, är just den här typen av beteende ett helt normalt tecken på hunger.

Imponerande danssteg

”Huvudguppande” (när det inte är musik på) är vad fågelungar brukar göra för att få mat från sina mammor. Kanske är det därför som dessa härliga papegojor dansar, för att de vet att det kan leda till god måltid eller lite kel!

Oavsett orsaken bakom Jonathan och Sadie imponerande danssteg så är vi bara glada att det fångades på video!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/5DYFHHjSxAA” /]

Visst är det svårt att inte bli glad när man ser det här? Dela gärna vidare om du vill bjuda någon du känner på ett leende i dag!