Varje dag kommer en främmande hund och sover i kvinnas hus – sedan ser hon brevet som är fäst i hans krage

Vad skulle du göra om du mötte en okänd hund i din trädgård som ville komma in och sova middag?

Den frågan fick en kvinna svara på när hon hittade en hund i sin trädgård som insisterade på att följa med in och ta en tupplur hos kvinnan.

Kvinnan lät hunden sova och sedan smet den ut efter någon timme. Det var först när hunden kom tillbaka nästa dag som kvinna började bli misstänksam. Men eftersom hunden var snäll lät kvinnan hunden sova hos henne när den ville.

 

Efter ett par veckor bestämde sig dock kvinnan för att ta reda på mer om hunden. Hon skrev ett meddelande till hundens ägare och fäste brevet på hundens halsband.

Kvinnan hoppades att hundens ägare skulle se lappen och få veta att hunden brukade smita iväg för att få sig en tupplur.

När hunden kom tillbaka nästa dag var en ny lapp fäst vid kragen som svar.

Så här skriver kvinnan själv om händelsen:

En äldre hund som såg trött ut vandrade in på min bakgård häromdagen. Han hade på sig ett halsband och såg ut att ha mat i magen så jag kunde se att han hade någon tog väl hand om honom.

Hunden gick sakta fram till till mig och jag klappade honom på huvudet. När jag gick in i huset så följde han efter och efter att ha letat upp ett passande ställe lade han sig till rätta och tog en tupplur.

Efter en timme så gick han fram till dörren. Jag öppnade den och han smet ut. Nästa dag var han tillbaka och hälsade på mig på gården. Han följde med in igen och tog en till tupplur på samma ställe som innan.

Så fortsatte det då och då i ett par veckor.

Efter en tid blev jag nyfiken och därför satte jag en lapp med ett meddelande på hans halsband:

”Jag skulle vilja vem som äger den här underbara hunden och fråga om ni vet om att han kommer och tar en tupplur i mitt hus nästan varje eftermiddag?”

Nästa dag när hunden kom tillbaka för att ta sin vanliga tupplur hittade kvinnan ett nytt meddelande i hans krage.

”Han bor i ett hus med sex barn. Två av barnen är under tre år så han tar varje tillfälle i akt att ta igen på sömnen. Får följa med i morgon?”

Vilken klok hund som drog sig undan för att få en tupplur! Var gärna med och dela den här historien om den gav dig ett leende på läpparna!