Vild björn rusar ikapp skräckslagna vandrare – men omänskliga reaktionen får nu hela nätet att storma

Det gäller att vara försiktig när man befinner sig ute i naturen.

Dels för att det kan hända oväntade saker, dels för att det är djurens hem. Man ska därför behandla skog och mark med respekt, så att varelserna som lever där kan trivas och känna trygghet. Vi har ingen rätt att klampa in där och skapa oreda.

Det blev dock en mycket speciell dag för ett gäng vandrare när de promenerade i skogen – och plötsligt fick påhälsning av en nyfiken bamse.

Den mycket speciella händelsen utspelade sig i ett naturreservat i Mexiko, skriver The Mirror. En mindre grupp människor var ute och vandrade i skogen när de plötsligt såg att en svartbjörn närmade sig.

Bild: Twitter

Den är något mindre i storleken än den närbesläktade grizzlybjörnen – och ska också vara mindre aggressiv, enligt Wikipedia. Samtidigt är det ett mäktigt djur som förtjänar all vår respekt – och vännerna blev både förvånade och rädda när djuret kom närmare.

Kvinnans otroliga lugn

Till slut var den framme vid en av kvinnorna. Med sin ena ram puttar den försiktigt över henne till andra sidan vägen – och ställer sig sedan på bakbenen för att lukta på den så intressanta främlingen.

Bild: Twitter

Kvinnan, som är iskall, behåller lugnet. Björnen verkar så pass vänlig att hon till och med tar upp sin mobil och fotar det speciella ögonblicket. Samtidigt har en man längre bort tagit upp sin mobilkamera för att filma det oväntade mötet.

Han ropar några ord för att försöka skrämma bort den kraftfulla varelsen, vilket du kan se och höra i klippet nedan.

Den vackra björnen tar sig sedan vidare för att undersöka de andra vandrarna, men återvänder ändå tämligen omgående till den så lugna kvinnan. Efter en kort stund knuffar han till henne lätt med sina ramar, men det orsakar aldrig någon skada.

Sedan vandrar bamsen vidare upp i skogen – och lämnar främlingarna bakom sig.

Vilket otroligt möte! Väldigt fascinerande att kvinnan lyckas hålla sig så pass lugn – nästan omänskligt. Det är garanterat lättare sagt än gjort! Hon hyllas nu därför till den grad att nätet fullkomligen stormar.

Björnen, i sin tur, undersökte vilka som kommit på besök, men var väldigt fredlig.

Sådana här situationer kan inträffa i den underbara naturen – och det är verkligen omöjligt att inte fascineras av jordens fantastiska djurliv! Håller du med? Tryck då på dela-knappen här under!