109-årig krutgumma: Att hålla sig borta från män är hemligheten till ett långt och lyckligt liv

Det finns många olika tankar bakom vad som leder till ett långt liv. Att äta hälsosamt, träna ofta, goda gener, ett rikt socialt liv och ekonomisk stabilitet är samtliga aspekter som brukar kunna komma fram i de här sammanhangen.

Det kan säkerligen ha med flera olika saker att göra, det stannar nog inte vid en enskild grej, men vem vet bättre om hur man lever länge än en pigg 100-åring?

Susannah Mushatt Jones, som blev 116 år, hävdade att främsta anledningen till att hon blev så pass gammal var att hon åt så mycket bacon. Ja, det finns helt enkelt både rimliga och lite mer oväntade teorier bakom det här med att leva länge.

År 2015 gjorde ”Holiday Retirement” en undersökning med engelskspråkiga människor som är var minst 100 år gamla kring deras tankar om hur de kunnat få så långa liv.

Vad rapporten kom fram till var att spendera tid med familjen, spara pengar från tidig ålder, att vara aktiv och att ta tag i problem i stället för att skjuta fram dem samtliga var relevanta byggstenar för ett långt liv.

Men det kanske mest oväntade svaret kom från skotskan Jessie Gallan, 109 år. Hon föddes på en bondgård i staden Kintore och var en av sex systrar i en syskonskara på sju barn.

Youtube

Trots att Jessie började gå i skolan så slutade hon efter en tid för att börja jobba – först som kock på en farm och senare som städerska hos en rik affärsman.

En självständig person

Efter en karriär inom service så flyttade krutgumman till slut till äldreboendet The Crosby House. Gillian Bennett, en av de som jobbade där, berättar:

– Jessie är en underbar kvinna. Hon har sin bästa vän, Sarah Jane, här och de är alltid tillsammans. Hon älskar sin musik, motionsklasserna och är en självständig person, sa Bennet i början av 2015, enligt sajten theheartysoul.

Youtube

Bara en kort tid därefter avled Jessie Gallan, 109 år gammal. Hennes knep bakom ett långt liv liknar dock inget vi tidigare hört.

– Min hemlighet har varit att hålla mig borta från män, sa hon i en intervju. De innebär mer trubbel än vad de är värda.

Älskade sin gröt

Även om många kvinnor världen över säkerligen kan nicka förstående åt krutgummans förklaring, så finns det även ett kosttips från Jessie.

– Jag älskar min gröt. Den har jag ätit hela mitt liv, avslöjade hon.

Nedan kan du se ett klipp med den här härliga krutgumman i vilket hon pratar ännu mer om sina tips för ett långt och lyckligt liv!

Gör nu dina väninnor en tjänst och DELA vidare den här viktiga informationen!