5-åriga vännerna klipper exakt samma frisyr – så läraren inte ska kunna skilja dem åt

Sann vänskap är något av det finaste som finns här i livet. Det blir extra hjärtevärmande när det gäller barn som börjar gilla varandra och sedermera blir närmast oskiljaktiga. Det är helt underbart att bevittna hur de leker, utvecklas och har kul tillsammans.

Många sådana relationer lever sedan vidare in i vuxenlivet och det är något alldeles extra när man har en vän som stått vid ens sida sedan barnsben. Då känner man varandra på djupet och har agerat stöd genom vått och torrt.

Det finns nästan inget som slår sådan vänskap!

Ett helt underbart exempel på det här kommer från staden Louisville i USA. Det var 5-årige Jax som en dag kom hem till sin mamma och sa att han ville se ut som sin klasskompis Reddy i håret. Anledningen var att de ville skoja med sin lärare i skolan. Med exakt samma frisyr skulle hon ju inte kunna skilja dem åt.

Struntade helt i hudfärgen

Det fantastiska, som 5-åringarna helt missat, var att de inte har samma hudfärg. De tänkte helt enkelt att om de hade precis samma frisyr så skulle det räcka för att skapa förvirring för läraren i klassrummet.

Bild: Facebook

Lydia Rosenbush, mamma till Jax, tänkte först att sonen nog inte skulle passa i det kortare håret – men sedan slogs hon av tanken att det givetvis var värt det. Budskapet var ju så himla mycket viktigare än hur hennes 5-åring såg ut i frisyren.

Bild: Youtube

Så efter att Jax klippt sig la mamman ut en bild på Facebook och skrev hur fint hon tyckte det var att hennes son och hans kompis fullkomligt missade – och alltså struntade i – att de inte delade samma hudfärg.

Bild: Youtube

Pojkarna hade blivit bästa vänner under det senaste året. Det var dock inte självklart att så skulle bli fallet. Reddy och hans bror Enock föddes nämligen i Afrika och adopterades sedan av sina amerikanska föräldrar.

Såg fram emot skolan

5-åringarnas fantastiska initiativ, som bär på ett så fint och hjärtevärmande budskap, blev en stor nyhet i USA. Flera TV-kanaler rapporterade om händelsen och har därmed fått miljontals hjärtan att smälta.

Bild: Youtube

”Han (Jax) såg verkligen fram emot att få komma tillbaka till skolan på måndagen för att förvirra läraren”, skrev Lydia Rosenbush på Facebook.

Nedan kan du se ett av TV-inslagen med de fina pojkarna!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/cQrRm0CoQ1A” /]

Tycker du också att det här var underbart och anser att alla är lika värda? Tryck då på dela-knappen för att sprida pojkarnas viktiga budskap!