86-åringen är världens äldsta kroppsbyggare – titta nu när hon vänder sig om

När man blir lite äldre kan man, med gott samvete, ta det lite lugnare i livet. Man rör sig lite mindre och långsammare, är man dessutom pensionär så kostar man kanske på sig att njuta lite extra av livet, något man såklart är förtjänt av efter att ha jobbat ett helt liv.

Att vara i toppform är kanske inte heller högsta prioritet, och några trivselkilon hit eller dit kan man gott kosta på sig.

Självklart är det ju bra att hålla igång med promenader eller liknande, men att vara i absolut toppform är sällan det viktigaste.

Men 86-åriga Ernestine Shepherd visar att ålder verkligen bara är en siffra – hon är nämligen en av världens äldsta kvinnliga kroppsbyggare.

Att hålla sig i form är bra för att kropp och själ ska må som allra bäst. För de allra flesta av oss innebär det en promenad här och där eller ett pass på det lokala gymmet.

För den 86 år gamla amerikanskan Ernestine Shepherd ser dock vardagen som pensionär lite annorlunda ut.

Började gymma som 56-åring

Ernestine, som föddes 1936, hade aldrig satt sin fot inne på ett gym förrän hon var 56 år gammal.

– Jag och min syster Velvet skulle handla baddräkter, något ingen av oss hade gjort på flera år. När vi väl stod i provhytterna och såg oss i baddräkterna så skakade vi hand på att komma i bättre form, säger Ernestine till BBC.

Första tävlingen som 71-åring

Systrarna bestämde sig för att bli det äldsta syskonparet att ställa upp i en kroppsbyggartävling tillsammans. Tyvärr hann systrarna aldrig så långt, då Velvet tragiskt nog gick bort.

Ernestine bestämde sig dock för att göra allt hon kunde för att förverkliga drömmen ändå. Så vid 71 års ålder ställde Ernestine upp i sin absolut första tävling.

Hur det gick? Ernestine vann – och blev då officiellt världens äldsta kvinnliga kroppsbyggare, enligt Guiness rekordbok.

Mer tränad än ungdomarna

Trots att Ernestine inte direkt blir yngre visar hon inga tecken på att tappa form.

Hon tävlar inte längre men ser trots det till att vara mer tränad än de flesta andra ungtuppar på gymmet.

Hon har skrivit en egen bok om sin resa och medverkar ofta i olika tv-program där hon får berätta om sin unika historia.

Den här kvinnan är verkligen en inspirationskälla. Tryck på DELA-knappen för att visa att ålder bara är en siffra!