95-åringen jobbar 48 timmar i veckan – har inga planer på att trappa ner

Ålder är bara en siffra – det har vi genom åren sett massvis av bevis på.

Det är underbart när det som står i ens pass inte begränsar än, utan man låter sin kropp och knopp leka fritt utifrån sina förutsättningar. Man ska göra saker och leva på samma sätt som man känner sig – och det är fantastiskt när exempelvis pensionärer har rejält med krut kvar.

Bergljot Syljulien, 95 år, jobbar sex gånger i veckan – åtta timmar om dagen.

Ja, norska Bergljot Syljulien är världens kanske hårdast arbetande 95-åring. Sex dagar i veckan går hon upp tidigt – och beger sig sedan iväg till sitt jobb på en handelsträdgård i staden Kolbu där hennes pass löper från 08 till 16, vilket både norska TV2 och svenska TV4 rapporterat om.

Startade företaget för 72 år sedan

Med andra ord blir det 48 timmar i veckan – fler än de flesta av oss mäktar med.

Bild: Skärmdump/TV4

Väl på plats på sitt arbete gör Bergljot frukost till personalen – och hon har alltid med sig hembakat. Sedan kollar hon till växterna och skriver blomkortshälsningar till kunderna.

Bild: Skärmdump/TV4

Den pigga krutgumman startade företaget tillsammans med sin make för 72 år sedan, men i dag är det deras son som driver verksamheten. I Norge ligger snittpensionsåldern på 65, men även om Bergljot passerat den med hela 30 år, så har hon inga som helst planer på att trappa ner.

– Det räcker gott för mig att jag är här, får vara frisk och kan hjälpa till. Jag behöver inte mer än så, säger 95-åringen glatt.

Bild: Skärmdump/TV4

Nedan kan du se TV4-inslaget om den underbara tanten!

Visst blir man imponerad av Bergljot? Vilken krutgumma! Tryck nu på dela-knappen för att hylla den här fantastiska damen!