Alex hittar morfars hemliga brev – som avslöjar vilka som INTE förtjänar julkort

Dagens ungdomar vet nog knappt vad julkort är. Det var mer populärt förr, men trots allt en trevlig tradition – och det var alltid en härlig stund när man fick ta emot trevliga hälsningar från bekanta inför årets kanske största högtid.

I dag känns det ännu mer överväldigande om det dimper ner något julkort. Numera ska ju allt ske via nätet och Facebook – och därför blev det en rejäl chock för Alex från Wales när hon gjorde en rolig upptäckt på sin avlidne morfars vind.

Vågar man vara så fräck att man påstår att julkort betyder mer för äldre personer än för yngre? Ja, det gör man nog – det är ganska tydligt att det här är en tradition som mattats av under senare tid.

Personer som INTE skickar julkort

När Alex och hennes mamma en dag gick upp på vinden i huset där hennes morfar levde innan han dog för åtta år sedan så skulle hon göra en skojig upptäckt just på temat julkort, skriver The Mirror. I lådan på en gammal byrå hitta de ett hemligt, handskrivet brev.

Det var, kort och gott, en lista på personer som INTE förtjänade att få julkort av gubben. ”Julkort som inte mottogs” var rubriken.

Sedan följde 16 namn uppradade i alfabetisk ordning. Sannolikt var det närstående vänner och släktingar som inte hade ansträngt sig nog i juletid för att göra den gamle mannen glad.

Då hamnade man på hans ”svarta lista”.

Julkort var viktigare förr

Alex klarade sig från att vara med bland namnen, men hennes bror och två kusiner hade inte samma flyt. Upptäckten fick henne att brista ut i skratt.

Bild: Twitter

Hon delade med sig av upptäckten på sociala medier och inlägget fick snabbt tusentals reaktioner. En hel del menade att de hade hittat liknande lappar hos sina gamla släktingar – det oväntade fyndet verkade alltså inte vara unikt.

Många verkar överens om att det här är ett tydligt bevis på att julkort var viktigare förr. Vem vet – om 50 år kanske man hittar liknande lappar med rubriken ”Facebook-julhälsningar som inte mottagits”.

Vilken underbar gubbe! Givetvis ska man ha koll på vilka som förtjänar att få julkort! Tryck nu på dela-knappen, så att dina julälskande vänner också får se det här!