Catrin tröttnar på barnens slarv på toa – kontrar med klockren video som hyllas över hela Sverige

Catrin tröttnar på barnens slarv på toa – kontrar med klockren video som hyllas över hela Sverige

De flesta föräldrarna vet precis hur det är att behöva städa upp efter barnen – även när de blivit vuxna. Samtidigt vet nog alla barn hur det är att ha föräldrar som påminner om tvätt, ordning, diskmaskinstömmande, läxor och andra tråkigheter.

Familjen Hornbek från Vällinge utanför Stockholm är verkligen inget undantag. När mamma Catrin tröttnade på att tjata på sina 3 barn så valde hon en något udda metod för att nå en förbättring.

Hon spelade in en instruktionsfilm för badrummet – och den briljanta idén har nu hyllats rejält!

Det var i början av 2017 som Expressen skrev om familjen Hornbek och framför allt mamma Catrins utbildningsfilm (längre ner) till sina barn.

Facebook

Enkelt men nödvändigt

Hon var då 47 år och levde tillsammans med barnen Rasmus, 24, Clara, 22, och August, 19.

– Under alla dessa år som jag har haft de här barnen så har de på något vis aldrig lärt att byta toalettrulle eller stänga locket efter sig eller stänga skåpet i badrummet, berättade Catrin för tidningen.

I klippet, som utspelar sig i hemmets badrum, visar mamman bland annat hur man slänger en gammal toalettrulle – och sedan sätter dit en ny. Enkelt, kan tyckas – men tydligen helt nödvändigt. Samma sak vad gäller att fälla upp och ner toalettlocket, eller att använda deodorant.

Youtube

Efter att filmen blev klar – och visades upp för barnen – så lovade de att bättra sig. Så förhoppningen var att livet skulle bli något lättare för Catrin.

– De känner väl igen sig, inte så mycket dottern, men sönerna känner väldigt väl igen sig. Sen funderar de på att göra en hämndfilm. De tycker jag är slarvig med mitt snus och mitt snorpapper, men jag har skärpt mig rejält efter de hotat och berättat det. Så jag hoppas de här får effekt, säger hon.

Kan komma fler videos

Efter att klippet nådde Facebook så strömmade reaktionerna in. Sammantaget kan man säga att utbildningsfilmen blev en dundersuccé.

Super. Hoppas att denna är del 1 i en hel serie utbildningsfilmer för ungdomar”, menar en imponerad tittare.

Klockren, fast du kunde väl lagt till hur man hänger upp badlakan efter de torkat sig”, skriver en annan person, som även lagt till en skrattande emoji.

Youtube

Fler filmer – det kan det absolut vara tal om, meddelade Catrin.

– Jodå, nu ska först det här sitta, sen har jag en plan om att lära dem att lägga sina smutsiga kalsonger i tvättkorgen och inte utanför. Så det finns planer för allt möjligt, sa hon till Expressen.

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/WF4oBxyIbTo” /]

Jag tycker att det här var klockrent gjort av mamma Catrin! Roligt, nyttigt och lättsamt! Dessutom verkade det ju dessutom få effekt! Tryck nu på dela-knappen för att hylla det här härliga initiativet!