Experten avslöjar: Här är det vanligaste felet alla gör när de julpyntar – så enkelt får du en perfekt julgran

Nu är det inte alls långt kvar till jul, och förberedelserna är i full gång. Julskinkan ska köpas och göras i ordning, julstjärnan ska upp i fönstret, klappas ska inhandlas och slås in – och granen ska förstås kläs.

Att samlas hela familjen för att klä granen är roligt, mysigt och en riktig tradition i många hem. Dock brukar slutresultatet bli ganska varierande, när olika familjemedlemmar klär olika delar av granen.

För att få en perfekt julgran som gör hela grannskapet avundsjuka delar en julgrans-expert här med sig av sina tips och tricks.

Det är på den populära appen TikTok som Clare Hooper, före detta julgrans-expert, gjort succé med sina klipp där hon demonstrerar hur man klär en julgran på bästa sätt – och delar med sig av de vanligaste misstagen folk gör när de pyntar granen, skriver The Mirror.

Här är felet många gör

Clare Hooper har jobbat med att klä julgranar, vilket gör henne till lite av en julgrans-expert. Enligt henne så gör de flesta felet att de lindar ljusen runt grenarna horisontellt.

Enligt Clare så är det bättre att dra ljusen nedifrån och upp, vilket hon kallas för sicksack-metoden.

– På så vis slösar man inga ljus på baksidan av granen, som ändå inte syns mot väggen, förklarar Clare i ett klipp på TikTok som fått nästan 2,5 miljoner tittare.

Här kan du se hur man gör, Clare förklarar på engelska hur hon tänkt.

Så blir slutresultatet

Hur ser då en gran ut som pyntats på det här sättet?

Så här.

Bildkälla: TikTok

Klockrent, eller hur?

Här är ett klipp på hur granen ser ut i mörkret, när ljusen är på. Det är ju trots allt så man oftast ser granen i december, när dagarna är så korta.

@mrsclarehoops

Reply to @xx__selina___xx ❤️❤️❤️

♬ original sound – Clare Hooper

Clares smarta knep har fått tusentals kommentarer, som lovar att prova detta knep.

”Herregud, hur kan jag aldrig ha tänkt på det här förut. Längtar efter att få klä min gran nu” lyder en kommentar.

”Älskar detta! Sicksack alltså, det har förändrat mitt liv” lyder en annan.

Hur pyntar du din gran? Dela gärna med dig av dina tips i kommentarsfältet, eller tryck på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här smarta tipset!