Experten: Du har tvättat dina underkläder på helt fel sätt – så enkelt blir du av med osynliga snusket

När det kommer till att tvätta kläder finns det lika många olika sätt som det finns människor.

Vissa slänger in allt i en och samma maskin, oavsett färg och material, medan andra noggrant sorterar vartenda plagg och använder olika sorters tvättmedel beroende på vad man tvättar.

Men när det kommer till att tvätta underkläder gör många fel, skriver MåBra.

Att ha alla kläder rena och prydligt vikta i garderoben är allt lika skönt. Men faktum är att många nytvättade kläder är snuskigare än man tror.

Bajspartiklar på kläderna

Enligt en studie publicerad i Journal of Infection så innehåller nytvättade underkläder, både trosor och kalsonger, ungefär 0,1 gram avföring, konstaterar Charles Gerba, professor i mikrobiologi, i sin studie.

Detta då många tvättar sina underkläder i temperaturer under 60 grader, vilket inte hjälper mot bakterier.

Vatten som inte har tillräckligt hög temperatur är ”designat för att göra kläderna rena men inte eliminera mikroorganismer” skriver Gerba i sin studie.

Så får du rena underkläder

Men självklart går det att råda bot på detta snuskiga problem. Till att börja med ska man alltid tvätta underkläder på 60 grader och underkläderna ska heller inte tvättas i samma maskin som andra kläder, detta då bakterierna sprids i maskinen.

Dessutom gäller det att hålla rent i tvättmaskinen. Det kan man göra genom att hälla ättika och bikarbonat i tvättmedelsfacket på maskinen och tvätta på hög värme.

När tvättmaskinen inte används ska lucka och tvättmedelsfack alltid vara öppna. Var också noggrann med att torka ur maskinen invändigt (glömt inte luckan!) med jämna mellanrum.

Bildkälla: Shutterstock

Hur tvättar du dina underkläder? Tryck nu på DELA-knappen för att sprida den här informationen vidare till dina vänner!