Föräldrarna slutar köpa toalettpapper – nu torkar sig familjen med gamla kläder

De flesta av oss använder toalettpapper dagligen.

Det låter som en självklarhet för de allra flesta, men faktiskt inte för alla. En familj från Storbritannien har sedan en tid slutat köpa toarullar – för att i stället torka sig med tyg i form av gamla kläder och tvättbara servetter.

Deras udda toalettlösning väcker nu starka reaktioner.

Trebarnsmamman Hazel Newhouse säger sig spara omkring 1 000 kronor per år efter att hon övertygade sin familj om att överge vanligt toalettpapper – för att i stället använda tvättbara servetter och tyg från gamla kläder, skriver The Sun.

Kändes helt naturligt

Det hela började med att mamman störde sig på att det gick åt upp emot fyra rullar papper i veckan där hemma – och då slog det henne att det ju faktiskt finns annat i huset som man kan använda för att ”rensa upp” efter att man gjort sina behov.

Bild: Wikimedia Commons

I början använde man tvättbara servetter för kissandet och toapapper för ”nummer två”, men med tiden så gick man helt över till att torka sig med tygstycken.

– Vi vande oss vid att använda delar från gamla kläder, så det var helt naturligt att gå över till det helt och hållet, säger Hazel Newhouse till tidningen.

– Vi har en behållare intill toaletten där vi lägger använda servetter. Sedan slänger vi dem i tvättmaskinen. Det luktar inte så fasligt mycket.

”Hon var chockad”

Släkt och vänner har fått anpassa sig till familjens toalettrutin när de kommer på besök.

– En hade med sig en toarulle i julas. Hon var chockad över att vi hade gäster och väntade oss att de skulle använda våra tygstycken, berättar Hazel Newhouse, som dock medger att det faktiskt finns en extra toalettrulle där hemma för nödsituationer.

Bild: IHA.com

Mamman anser inte bara att det här sparar pengar och är bra för miljön – hon börjar också tycka att hennes påhitt är det mest bekväma.

– När jag besöker vänner och torkar mig med vanligt toapapper så känns det konstigt i jämförelse. Jag känner mig dessutom renare efter att ha använt servetter – som man dessutom kan blöta, så det blir som en liten dusch, säger Hazel Newhouse.

Vad tänker du om att använda tygservetter i stället för toapapper? Bra eller inte? Dela vidare artikeln för att berätta vad du tycker!