Iris, 76, är världens starkaste pensionär – se nu när hon vänder sig om och spänner musklerna

Att bli äldre slipper ingen undan, trots att många gärna skulle. Att bli äldre innebär att man, förhoppningsvis, blir klokare och att man lärt sig av sina misstag.

Men det innebär också, för de flesta av oss, att kroppen blir lite, lite svagare allt eftersom. Man rör inte på sig lika mycket som tidigare och dessutom har man ju förtjänat rätten att njuta lite extra av livet, vilket också kan bidra till några trivselkilon runt magen.

Det är kanske inte heller ens främsta prioritet att vara supervältränad när man blivit lite äldre, utan man kanske nöjer sig med en promenad eller cykeltur då och då.

Men det finns alltid de som går sin egen väg, och 76-åriga Iris Davis är en sådan person. Hon är nämligen kroppsbyggare och världsmästare.

View this post on Instagram

Stage shot

A post shared by Iris Davis (@irisdavisofficial) on

Att motionera då och då är bra för hälsan, men få av oss skulle komma på tanken att göra träningen till en livsstil och börja tävla som kroppsbyggare.

Men för 76-åriga Iris Davis har styrketräning varit en självklar del av vardagen i över 50 år.

Tog sig ur depressionen med träning

Iris föddes i Dublin, Irland men flyttade som 16-åring till London, där hon snabbt träffade sin make och gifte sig redan som 17-åring.

Men när Iris var 22 avled hennes make efter en olycka, precis när paret fått sin första bebis. Iris sjönk då in i en djup depression.

– Då bestämde jag mig för att åka till USA för att se om mitt barn kunde växa upp på ett bättre ställe än vad jag hade gjort. Det var också då jag insåg att jag mådde bättre av att träna, säger Iris till Daily Mail.

Till en början bestod träningen mest av långa promenader, men efter ett tag ville Iris träna på gym, något som inte var helt enkelt.

– Det var ett stort gym fullt av massa män men inga kvinnor. Jag hade tur som fick bli medlem där för på den tiden var kvinnor förbjudna på gym, säger Iris till Daily Mail.

Första tävlingen vid 50 års ålder

Bosatt i Kalifornien började Iris träna allt hårdare, utan någon speciell tanke på att hon faktiskt blev starkare och starkare.

– Jag minns att mina muskler blev större och större, men tänkte inte så mycket på det. Jag gjorde det mest för att jag tyckte om det, jag var inte ledsen eller grät när jag tränade så jag blev inte deprimerad mer, säger Iris till Daily Mail.

Knappt 30 år senare, när Iris blivit 50 år gammal, ställde hon upp i en muskelbyggar-tävling – och kom på andra plats.

– 30 år tidigare hade jag inte ens fått gå in på gymmet och nu stod jag på en scen där de flesta var mer än 20 år yngre än jag själv, säger Iris till Daily Mail.

View this post on Instagram

Saturday afternoon stroll.

A post shared by Iris Davis (@irisdavisofficial) on

Jobbar som personlig tränare

Som 74-åring satte Iris till och med världsrekord, genom att utföra 21 stycken pull-ups i rad.

Idag jobbar Iris heltid som personlig tränare och har klienter från åldrarna 18 till 80, vilket är ytterligare bevis på att det aldrig är för sent.

View this post on Instagram

One of my all time favorite photos from 2010 at age 66.

A post shared by Iris Davis (@irisdavisofficial) on

Iris har även samlat på sig en lojal följarskara på nätet, som dagligen uppdateras med träningstips och bilder på när Iris själv tränar.

Vilken förebild – tänk om fler vore som Iris!

Tryck nu på DELA-knappen för att hylla den här krutgumman!