Läkare ringer Stefan med chockbesked inför förlossning – men lyssna nu noga på klockrena svaret

När man ska bli förälder för första gången, så är det en spänd väntan. Det är nervositet, omtanke, kärlek och glädje i en enda stor mix. Man längtar givetvis oftast efter vad som komma skall, men ovissheten kan också vara ganska så påfrestande.

Jag gissar att de flesta av er som någon gång blivit mamma eller pappa förstår vad jag menar och det där är en tid som alla föräldrar kan minnas tillbaka på. Jag kommer själv ihåg det som att det var i går, även om det nu är drygt 20 år sedan jag och min fru fick vårt första barn.

Att man under den här perioden kan vara extra känslig för oväntade besked och snabba svängningar – det blev stackars Stefan från Göteborg varse när han blev uppringd av en skum förlossningsläkare.

Det hela handlade dock om en så kallad busringning eller blåsning. Det var från ”Morgongänget” i Radio City i Göteborg – och samtalet utspelade sig för ett antal år sedan. Det har dock blivit en riktig klassiker som man kan lyssna på hur många gånger som helst.

Ska få trillingar

Stefan och hans partner Linda hade nyligen varit på undersökning inför förlossningen av deras första barn, men så plötsligt ringer det upp en läkare som kommer med ett minst sagt oväntat besked. Han berättar för den blivande pappan att kollegorna sett fel på ultraljudet.

Paret ska nämligen inte bli föräldrar till ett barn – utan tre.

Wikimedia Commons

Stefans reaktion när han får chockbeskedet är verkligen klockren: ”Åh herrejävlar”. Det upprepas ett antal gånger under samtalet som börjar spåra ut allt mer under tiden. Till slut avslöjas så klart också skämtet och Stefan kan skrattades andas ut!

Skrattar ihjäl mig

Ingemar, Peter och Linda i studion har flera gånger svårt att hålla sig under blåsningen – men det hela blev riktigt roligt och säkerligen också något som den blivande pappan kan minnas tillbaka på som en kul, men också svettig, händelse.

När läkaren säger att de blivande föräldrarna måste skaffa större bil och ny bostad – då håller jag på att skratta ihjäl mig! Lyssna nu själva i klippet här nedanför!

Jag tycker att detta var riktigt roligt och det verkar ju pappa Stefan faktiskt också göra! Tryck nu på dela-knappen om du håller med, så kan du sprida några extra leenden till dina vänner i dag!