Mamman är orolig inför 18-åringens vilda partyresa – skickar klockrent SMS som får sonen att tappa hakan

Som tonårsförälder är det lätt att oroa sig för sitt barn. De börjar vara ute sent på nätterna, blir intresserade av att festa och skaffar partners.

I många fall ska det dessutom resas iväg – och då blir det lätt att som mamma eller pappa sitter på nålar där hemma när man dagligen inväntar ett livstecken.

Det finns givetvis massvis av olika sätt att hantera sådant här på. En del kräver att få åka med på semestern, somliga litar till fullo på sitt barn medan vissa helt enkelt ställer krav som sonen eller dottern måste uppfylla.

Det sistnämnda gjorde den skotska mamman Lisa när hennes 18-årige son Finlay skulle åka iväg till den spanska party- och semesterorten Magaluf nu i sommar, vilket Daily Record skrivit om.

Givetvis brydde hon sig om sin son och var lite orolig, men det här löste mamman genom att skicka en ”kravlista” på SMS.

Klockren kravlista

Sonen blev något överraskad över somliga av punkterna – och lade ut SMS:en på sociala medier. Nu har Lisas meddelanden börjat spridas världen över. Många tycker att de är riktigt roliga, andra anser att de främst är vettiga.

Oavsett så är det svårt att hålla sig för skratt – och som förälder kan jag verkligen relatera.

Här är listan, på engelska. Under har vi översatt några punkter.

Här är översättningar

”Drick inte innan du åker till flygplatsen. Om du är berusad när du går på planet, försök då minnas tillbaka på den där Eminem-konserten! Eller nej, jag föreslår egentligen inte alls att du försöker minnas den.”

”Ta inte med ditt pass ut på kvällen. Under den senaste månaden har du tappat bort 2 stycken ID-handlingar, 3 dörrnycklar, bankkort, pengar och en plånbok. Du kan inte litas på i sådana sammanhang. Jag räknar med att du inte blir ID-kontrollerad av vakterna i Magaluf om du inte ser ut att vara under 12 år. Om du blir av med ditt pass så kommer de inte låta dig komma hem.”

”Kom ihåg att äta. Räkna inte ut priset på mat utifrån hur mycket du kan dricka för samma kostnad.”

Bildkälla: Wikimedia Commons

”Älskar dig mer än livet”

”Skaffa ingen tatuering. Om du nu måste ha en, så se till att den hamnar på rumpan. Då behöver du inte se den varje dag under de kommande 70 åren av ånger och minnas vilken dum 18-åring du var”

”Ha inte oskyddat sex. En kvälls skojigheter är inte värd en livstid av gonorré. Vid närmare eftertanke tycker jag inte att du ska ha sex alls. Du vet ju inte var de har varit innan.”

”Ring mig inte när du är full. Då kommer jag bara bli ännu mer orolig.”

Som sista punkt tillade den underbara mamman:

”Se efter varandra och ring mig om det uppstår några problem. Jag försöker räkna ut vem i er grupp som är mest vettig, men det går inte så bra. Jag älskar dig mer än livet, så ta hand om dig, ha roligt – och kom hem välbehållen!”

Jag tycker att mammans krav är både rimliga och helt klockrena. Hon blandar allvar med humor och det kan säkerligen vara så hon når fram på bästa sätt. Som förälder applåderar jag verkligen det här initiativet!

Tryck nu på DELA-knappen om du håller med! Det tycker jag att alla föräldrar förtjänar!