Utmaning: Få svenskar hittar alla trianglar i bilden

Nu när det kallt och mörkt ute finns det få saker som är så mysiga som att krypa upp i soffan och lösa lite kluringar. Att sitta med knep och knåp gör att man använder hjärnan på ett lite annat sätt än vad man vanligtvis gör.

Lite hjärngymnastik gör dessutom att man känner sig mer skärpt och klartänkt. Dessutom får man ju plocka fram sin inre tävlingsmänniska, vilket ju alltid är lika roligt!

Kluringar behöver inte vara de korsord eller sudoku som kommer med morgontidningen, utan tack vare internet finns det idag otaliga mängder knep och knåp man kan sysselsätta sig med.

Gäller att koncentrera sig

Här nedanför hittar vi en kluring som närmast får en att tänka på gamla skoluppgifter, när man höll på att lära sig geometri och den är allt annat än enkel.

Det gäller att verkligen koncentrera sig och försöka tänka lite annorlunda. Lyckas man med det så har man en god chans att lösa den här kluringen.

Hur många trianglar finns det i bilden?

Här nedanför kommer dagens kluring. I bilden ser vi trianglar i olika färger, de påminner nästan om en Rubiks kub.

Själva utmaningen: hitta alla trianglar. Här är bilden.

Hur många trianglar kan du hitta? Tänk på att verkligen titta noggrant på bilden och leta efter trianglarna. Här nedanför så avslöjar vi svaret.

Så många trianglar finns det

Hur många trianglar lyckades du hitta?

Rätt svar: 44 stycken!

Klarade du att hitta alla? Stort grattis i så fall! Tryck nu på DELA-knappen och se hur många av dina vänner som klarar den här utmaningen!