Unika testet avslöjar: Är du en psykopat?

Man kan lätt tro att psykopater bara finns bland mördare, våltäktsmän och elaka chefer. Men psykopater finns överallt i samhället. Ungefär 1 procent av befolkningen är faktiskt psykopater. Detta gör det högst sannolikt att det finns en psykopat i din närhet –  eller än värre: Att du själv är psykopat.

Psykopati är ingen psykisk sjukdom utan snarare en generell beteckning på en störd personlighet.

Åker aldrig fast för brott

Vi ges en ensidig bild på film och i böcker där psykopater ofta är mördare och monster. Men de flesta psykopater lever hela sina liv utan att åka fast för något brott.

Det som främst kännetecknar en psykopat är oförmågan att känna sympati och ånger. De är ofta charmiga och mycket bra på att manipulera folk i sin omgivning. De är som regel mycket självcentrerade och sätter alltid sig själva i första rum.

Dålig impulskontroll

Psykopater har väldigt dålig impulskontroll och söker sig till riskabla situationer. De beter sig ofta mycket ansvarslöst, utan konsekvenstänk,

Test: Är jag psykopat?

 

Detta test är inte på något sätt ett verktyg för att ställa diagnos för en personlighetsstörning, utan är skapat helt i underhållningssyfte och ska därför inte ta på allvar.

Om du tror att du lider av en personlighetsstörning, eller har någon i din omgivning som du tror att är psykopat, vänd dig till din närmsta vårdcentral för konsultation.

Tryck nu på dela-knappen så dina vänner också kan göra testet!